ARHIVA VESTI
     
 
U Marseju u Francuskoj održana Konferencija „Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize“. Učesnici posetili Železaru Arcelor Mittal u Fos-sur-Meru. Projekat podržan od Evropske komisije i IndustriAll Evrope realizuje bugarski sindikat Metalici.

Posledice Covid krize u Francuskoj




Marsej, 17-19.04.2024.

Domaćin još jedne Konferencije „Izazovi i novi pristup socijalnom dijalogu u metalskoj industriji nakon Covid krize“ je bio francuski sindikat metalaca FO Metaux. Održana je u Marseju uz učešće predstavnika sindikata metalaca iz Bugarske ( Metalici), Severne Makedonije (SIER), Srbije (Industrijski sindikat Srbije) i Francuske (FO Metaux).

Sindikat FO Metaux je organizovao posetu Železari Arcelor Mittal u blizini Marseja. Delegaciju sindikata primili su predstavnici menadžmenta a direktor proizvodnje učesnike je autobusom sproveo kroz ceo proces proizvodnje čelika. Nakon toga je organizovan sastanak i sa sindikatom FO Metaux u Arcelor Mittalu.





U poslepodnevnoj sesiji učesnici su posetili sedište FO Metaux u Marseju. Prisutne su pozdravili Paul Ribeiro-Savezni sekretar FO Metaux, Frank Bergamini- generalni sekretar UD FO 13 i Branislav Rugani –Kofederalni sekretar FO. O projektu je govorila Diliyana Janačkova i predsednik bugarskog sindikata Metalici Vasil Janačkov.



Svoje prezentacije o posledicama Covid krize u Francuskoj je imao Roman Lasserre, a diskusiji su se priključili i učesnici iz Srbije, S. Makedinije i Bugarske. Zajednički zaključak je da su posledice Pandemije na metalsku industriju regiona ozbiljne i da će se osećati još dugo. Sindikati su u velikoj meri učestvovali u ublažavanju posledica a stečena iskustva će biti oblikovana kroz preporuke za slične situacije u budućnosti.

Na ovoj odlično organizovanoj konferenciji svoj izveštaj o posledicama krize u Srbiji je imala Gordana Aleksić, izvršna sekretarka Industrijskog sindikata Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"