ČLANSTVO - OPŠTI PODACI

GSM “NEZAVISNOST” organizuje radnike sledećih delatnosti: crne metalurgije, proizvodnje i prerade obojenih metala, metaloprerađivačkih delatnosti, mašinogradnje, proizvodnje saobraćajnih sredstava, brodogradnje, proizvodnje električnih aparata, bele tehnike i ostalih delatnosti u okviru metalske industrije.

GSM “NEZAVISNOST” trenutno okuplja 35.000 članova iz napred navedenih metalskih delatnosti širom Srbije. Članstvo GSM “NEZAVISNOST” se organizuje kroz Odbore poverenika, na nivou preduzeća u kome su zaposleni.

GSM “NEZAVISNOST” svoje članstvo servisira kroz 13 regiona u Republici Srbiji. Broj članova u regionima je različit i uglavnom zavisi od izgradjenih kapaciteta industrije proizvodnje i prerade metala u Srbiji.

Član GSM “NEZAVISNOST” može postati svaki zaposleni radnik i pripravnik u napred navedenim metalskim delatnostima, izuzev nosilaca poslovodnih funkcija sa posebnim ovlašćenjima i odgovornostima. Članovi GSM “NEZAVISNOST” mogu biti i druge kategorije iz napred navedenih delatnosti: učenici, radnici bez zaposlenja, invalidi rada, penzioneri, organizovani kroz svoje organizacije, koje su u sastavu GSM “NEZAVISNOST”.

Pristupanje članstvu GSM “NEZAVISNOST” je dobrovoljno i ostvaruje se – potpisivanjem pristupnice.