U Beogradu održana konferencija o jačanju sindikata u sektorima tekstila, kože i obuće u Srbiji i Crnoj Gori. Industrijski sindikat Srbije učesnik dvodnevne konferencije, pored Samostalnog sindikata tekstila Srbije i Sindikata industrije „Nezavisnost“.

Novo prekrajanje tekstilne industrije u Srbiji

Beograd, 14-15.02.2019. U Beogradu je u organizaciji IndustriAll Evropa i IndustriAll Global union a uz podršku Evropske komisije održana dvodnevna konferencija na temu: „Jačanje sindikata u cilju unapređenja zarada i uslova rada u sektorima odeće i obuće u Srbiji i crnoj Gori.“ Učesnici su bili Samostalni sindikat tekstila Srbije, Sindikat industrije „Nezavisnost“ i Industrijski sindikat Srbije, predstavnici poslodavaca i obrazovanja.

Detaljnije

Sindikat metalaca Crne Gore domaćin Konferencije „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona“.

Socijalni dijalog u Crnoj Gori

Podgorica, 7-8.02.2019. Sindikati metalaca sa prostora Balkana, članice IndustriAll Evropa su održali Konferenciju koja je razmatrala raznolikost socijalnog dijaloga na prostoru Balkanskog regiona sa posebnim osvrtom na situaciju u Crnoj Gori.

Novogodišnja i Božićna čestitka

Predstojeći praznici donose ushićenje ali mnogi od nas sa zabrinutošću gledajuu u dane iza nas i dane ispred nas. Industrijski sindikat Srbije je predano i odgovorno radio u 2018. godini nastojeći da budemo od koristi svojim članovima i društvu.

Detaljnije

O Evropeizaciji socijalnog dijaloga, njegovoj raznolikosti u zemljama Balkanskog regiona, razgovarano u Tirani. Razmatrani primeri dobre prakse i model socijalnog dijaloga u Albaniji.

Socijalni dijalog u Albaniji

Tirana, 20-21.12.2018. Sindikati metalaca Balkanskog regiona, učesnici Projekta Evropske komisije „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama Balkanskog regiona“ okupili su se u Tirani učestvujući u dvodnevnoj konferenciji.

Detaljnije

Industrijski sindikat „Magna Seating“ d.o.o. u Odžacima dokazao reprezentativnost. Sledeći posao pred sindikatom je Kolektivni ugovor.

Reprezentativnost Industrijskog sindikata „Magna Seating“

20.12.2018. Odžaci U kanadskoj firmi za proizvodnju presvlaka za autoindustriju pre manje od dva meseca osnovan je Industrijski sindikat „Magna Seating“ d.o.o. u Odžacima.

Detaljnije

Више од 200 делегата синдиката из 31 државе Европе чланице IndustriAll Evrope одржале конференцију у Братислави на тему „Јачање колективних уговора у времену дигитализације послова“. Борба за раст плата, будућност пензионих система и сманјенје разлика у правима радника између источне и западне Европе, те дужине радног времена.

Јаки колективни уговори за дигитализацију

Братислава, 05-07. Децембар 2018. Више од 200 делегата синдиката из 31 државе Европе, чланица IndustriAll Evrope је у дводневном раду на конференцији „Јачање колективних уговора у времену дигитализације послова“ расправљало о неопходном прилагођавању колективних уговора у ери дигитализације послова и четврте индустријске револуције.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20 Naredna
Rezultat od 1 do 6 --- Ukupno 1718