ARHIVA VESTI
     
 
IndustriAll i Daimler обновили Глобални споразум. Заштита за хиљаде радника Daimlerа и кооперанте. Слобода и заштита за синдикате и активисте.

IndustriAll i Daimler потписују иновативни глобални споразум
Септембар 2021.

IndustriAll Global Union обновила је Гглобални споразум о друштвеној одговорности и људским правима са њемачким ауто -гигантом Daimlerоm, промовишући универзална радна права и транснационални приступ заступању интереса запослених. Обновљени споразум, „Начела друштвене одговорности и људских права“, потписали су 1. септембра корпоративно управљање Daimlerа, Daimler -ов Светски комитет за запошљавање и IndustriAll Global Union.


Detaljnije

Aktivisti Industrijskog sindikata Srbije na udaru poslodavaca. Upozorenja i otkazi pljušte sa svih strana. Ćuti , ne pitaj, ne buni se, poručuju poslodavci.

Aktivisti Industrijskog sindikata Srbije na udaru poslodavaca
Beograd, 30.08.2021.
Aktivizam predstavnika Industrijskog sindikata Srbije na nivou preduzeća i njihovo insistiranje na poštovanju zakona, rezultiralo je otkazima i upozorenjima predsednicima sindikata u „Zastava oružju“, Specijalnoj luci-Pančevo i novoformiranom sindikalnom odboru u „Ling Longu“.


Detaljnije

Коалиција Европске индустрије која обухвата послодавце, синдикате и еколошке организације у борби за „Зелени догово“ Европе који препознаје људе и раднике из Аутоиндустрије. Пакет Fit for 55, мора бити праведан и одговоран.

Пакет Fit for 55
Брисел, јул 2021.

Најављен пакет Европске комисије Fit for 55 који садржи решенја за остваривање Зеленог договора ЕУ, Закона о клими и повећање циљева до 2030. године узроковао је формирање коалиције пословаваца у Аутоиндустрији Европе, синдиката окупљених око IndustriAll Evrope и еколошких организација које раде на заштити животне средине под условом да због мера заштите не страдају људи и њихови садашњи послови у Аутоиндустрији. Коалиција се обраћа челницима Комисије и бираним речима и аргументима указује на недостатке тренутног оквира пакета Fit for 55.Detaljnije

IndustriAll Evropa упутио протестну ноту челницима ЕУ - Декарбонизација није Деиндустријализација.

Транзиција мора бити договорена, уравнотежена и праведна
Брисел , јул 2021. По објављивању пакета ЕУ Фит фор 55, IndustriAll Evropa критикује недостатак нових мера и ресурса који би могли осигурати праведну транзицију за раднике погођене убрзањем декарбонизације ЕУ и позива на правни оквир за предвиђање промене у данас објављено саопштење за јавност. На раднике се мора гледати као на актере промена, а не на пасивне примаоце политике, ако желимо да изградимо социјално прихватање потребно за постизање климатске неутралности за 3 деценије.Detaljnije

Kongres IndustriAll Global se održava 14-15 septembra putem WEB platforme.

Ujedinjeni za budućnost
IndustriAll Global održava svoj III Kongres 14-15 septembra u vremenu Pandemije i naraslih ekonomskih i socijalnih tenzija.Detaljnije

Održan III Kongres Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u Beogradu. Delegati prihvatili izveštaj o radu ISS za petogodišnji period. Kongres dao podršku za dalji rad novom rukovodstvu i dosadašnjem predsedniku ISS Draganu Matiću.

Sindikat radi za vas, nema ko drugi – slogan III Kongresa Industrijskog sindikata Srbije
Beograd, 25.06.2021. Industrijski sindikat Srbije održao je u Beogradu svoj III redovni Kongres nakon pet godina. Obzirom na bolju epidemiološku situaciju stvorili su se uslovi da se okupe delegati i razmotre sve okolnosti i probleme koji su pratili članstvo i dosadašnji saziv organa ISS.Detaljnije

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20 Naredna
Rezultat od 1 do 6 --- Ukupno 1881
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"