Internacionalizacija štrajka radnika „Goša“ Fabrika šinskih vozila. Sindikati metalaca Bugarske (Metalici) , Rumunije ( FNS Solidaritatea Metal i FSLI Metal), Mađarske ( VASAS) i Srbije (Industrijski sindikat Srbije i Samostalni sindikat metalaca Srbije) članice IndustriAll Evropa i IndustriAll Global učesnici protesta i jednočasovne blokade puteva i pruga.

Radnici „GOŠE“ Šinska vozila dobili međunarodnu sindikalnu podršku

Smederevska Palanka, 23.06.2017. Sindikati metalaca Mađarske ( VASAS), Bugarske (Metalici), Rumunije ( FNS Solidaritatea Metal i FSLI Metal), i Srbije (Industrijski sindikat Srbije i Samostalni sindikat metalaca Srbije) učesnici Projekta “Ocena procesa informisanja i konsultovanja u metalskom sektoru-nove mogućnosti i nove strategije” su drugog dana konferencije koja je održana u Beogradu iskazali solidarnost sa radnicima “GOŠA” Šinska vozila koji su u štrajku već 90 dana.

Detaljnije

U Beogradu održana Konferencija evropskih metalskih sindikata članica IndustriAll Evropa i IndustriAll Globala iz Rumunije, Bugarske, Mađarske, Makedonije, Francuske i Srbije (Industrijski sindikat Srbije(ISS) i Samostalni sindikat metalaca Srbije(SSMS)) okupljenih oko projekta “Ocena procesa informisanja i konsultovanja u metalskom sektoru-nove mogućnosti i nove strategije”.

Nove strategije u procesu informisanja i konsultovanja sindikata

Beograd, 22.06.2017. Projekat evropskih metalskih sindikata članica IndustriAll Evropa i IndustriAll Global okupljenih oko projekta “Ocena procesa informisanja i konsultovanja u metalskom sektoru-nove mogućnosti i nove strategije” nastavljena je održavanjem Konferencije u Beogradu.

Detaljnije

Konfederacija slobodnih sindikata (KSS) uz podršku Fridrih Ebert fondacije (FES) održala Konferenciju o Radnim sudovima u Srbiji. Radni sudovi ugrađeni u evropsku tradiciju, zakonodavstvo i Evropsku socijalnu povelju.

Radni sudovi u Srbiji?

Beograd, 21.06.2017. Nakon višegodišnjeg zalaganja KSS u Beogradu je održana Konferencija na temu „Radni sudovi kao deo sistema radnih odnosa u Srbiji“ koju je podržala FES.

Detaljnije

IndustriAll Evropa odbacuje pojavu „novog protekcionizma“ i poziva na fer globalizaciju. Gradimo nove mostove a ne zidove.

Poziv na fer Globalizaciju

Brisel, 20.06.2017. Fer Globalizacija nudi mnoge mogućnosti: nova radna mesta u evropskim izvoznim industrijama, promovisanje robne i kulturne razmene, poboljšanje međunarodne saradnje, dogovore oko klimatskih promena i održivog razvoja.

Istanbulski memorandum

Detaljnije

ИндустриАлл Европа одржао Извршни одбор у Лондону. Радници не треба да плаћају рачуне Брегзита. Ниједан Британац није гласао да изгуби посао, своја радна и социјална права. Слободна трговина за све.

Брегзит као опасност за постојећа права радника Британије и ЕУ

14. јун 2017. Лондон Уочи општих избора у Великој Британији, Извршни одбор ИндустриАлл Европе састао се у Лондону и усвојио заједничку изјаву позивајући да Брегзит штити радна места, права и друштвена постигнућа Европе за све. Радници не треба да буду једини који плаћају рачун за Брекит. Они су истакли да би "хард Брекит 'био најгори могући исход за раднике у Великој Британији и широм ЕУ. Заиста, економске и друштвене везе између Европске уније и Велике Британије морају се одржавати у интересу свих.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11-20 Naredna
Rezultat od 1 do 6 --- Ukupno 1730