Direktorka“Aptiv Mobility services“ Biljana Pandovska zabranila ulaz u fabriku Draganu Matiću predsedniku Industrijskog sindikata Srbije. Odbor Industrijskog sindikata“Aptiv Mobility services“isporučio zahteve poslodavcu. Moguć štrajk u Aptivu!

Direktorka Aptiva Biljana Pandovska zabranila ulaz u fabriku predsedniku Industrijskog sindikata Srbije

Novi Sad, 23.09.2023.

Oholo, bezobrazno i nezakonito ponašanje direktorke Aptiv Mobility services Biljane Pandovske kulminiralo je zabranom ulaska u fabriku presedniku Industrijskog sindikata Srbije Draganu Matiću koji je trebalo da učestvuje u radu sednice Odbora Industrijskog sindikata Aptiv Mobility services.

Ovakvo ponašanje direktorke Pandovski je svakodnevica u odnosima Industrijskog sindikata Srbije i Odborom sindikata u Aptivu. Ranije detektovanom glupanu se pridružio i tupan a gde je kraj budalaštinama znaćemo u vremenu koje dolazi. Zabrana delovanja i rada sindikata je akt otvorene diskriminacije koje naš krivični zakon prepoznaje i sankcioniše.

Direktorica Pandovski je zabranila da se članovi Odbora Industrijskog sindikata Aptiv Mobility services vide sa predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem na kapiji fabrike ali Odbor je održan sutradan a donete su i Odluke pretočene u Zahteve sindikata:

1. Uvećanje zarade od oktobarske zarade za 24%

2. Isplata toplog obroka po danu od 350dinara

3. Regres za godišnji odmor u visini iznosa minimalne zarade koja će važiti u 2024. godini i iznosiće 47.000 dinara.

4. Da se radnicima uplaćuje 0,4% od zarade za ukupne godine radnog staža a ne kao do sada za godine rada kod poslodavca

5. Uvećanje iznosa jubilarnih nagrada za godine rada kod poslodavca

6. Radnicima meseca isplaćivati iznos od 10.000 dinara.

Ovi zahtevi će biti dostavljeni poslodavcu i predstavnicima Samostalnog sindikata koji su potpisnici Kolektivnog ugovora.

Očekujući poziv za pregovore Industrijski sindikat Aptiv Mobility services započinje pripreme i organizovanje štrajka, ukoliko pregovori izostanu.