ARHIVA VESTI
     
 
Radna poseta predstavnika IndustriAll Evropa u okviru Projekta „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski razvoj“.

Radna poseta predstavnika IndustriAll Evropa u okviru Projekta „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski razvoj“.




Beograd, 05.12.2022.

U radnoj poseti sindikatima članicama IndustriAll Evropa su bili Ildiko Kren, strateški organizator, Teuta Krilić Koordinator IndustriAll i Dalibor Antanasijević koordinator projekta. Poseta je deo aktivnosti predviđenih projektom „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski razvoj“.

Projektom su obuhvaćeni sindikati članice UGS Nezavisnost“ GS metalaca , GS PPI „Nezavisnost“,, GS „ RIE „Nezavisnost“ , Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijskog sindikata Srbije.




Radnom sastanku su prisustvovali organizatori iz gore pomenutih sindikata i pojedini predsednici sindikata koji učestvuju u projektu. Sastanak je rezultirao jedinstvenim stavom da saradnja mora biti podignuta na najviši mogući nivo, što podrazumeva zajedničke nastupe u kompanijama u fazi osnivanja sindikata, zajedničke napore na postizanju kvalitetnih i održivih kolektivnih ugovora, zajedničke aktivnosti na zaštiti sindikalnih aktivista, prekid svih postojećih sukoba gde oni postoje i preventivno delovanje da do istih ne dolazi. Sindikati će pojedinačno i zajedno izvršiti mapiranje preduzeća gde želimo da osnujemo sindikate i po mogućnosti zajednički nastupiti u organizovanju novih članova. Takođe su targetirane kompanijke u kojima sindikati imaju probleme, Yura, Ling Long, APTIV, MEITA, ZI JIN, MAGNA Seating i druge. Ohrabruje da su sastanku prisustvovali mladi, iskusni i provereni članovi sindikata a pravi raritet je da GS metalaca „Nezavisnost“ ima predsednika od 33 godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"