ARHIVA VESTI
     
 
Uskršnji otkazi u FCC Kikinda za devetnaest radnika u štrajku. Lokalna samouprava podržava otkaze radnicima. Nema predaje! Za čist obraz Kikinde i prazne kontejnere.

Uskršnji otkazi u FCC Kikinda




Kikinda, 19.04.2022.

Rukovodstvo FCC Kikinda na čelu sa gen. direktorom Amirom Mujezinovićem čestitalo je otkazima Uskrs radnicima FCC Kikinda koji su u štrajku. Njih devetnaest su ljudi sa imenima i prezimenima, imaju porodice, decu i unuke a onda dočekaju da ih neki bivši jebeni " konsultant“ izbaci iz firme.

U toj sramoti kako pričaju bivši radnici iz Uprave FCC Kikinda koji su takođe otpušteni, „konsultant“ ima punu podršku lokalne samouprave tačnije gradonačelnika Nikole Lukača. Da je to moguće tačno govori činjenica da se Lukač zvanično nije uključio u ovu prljavu rabotu i ako je lokalna samouprava zakonom obavezna da u situaciji štrajka u FCC Kikinda kao komunalnom preduzeću uzme aktivnu ulogu.

Industrijski sindikat Srbije i Štrajkački odbor su Lukača blagovremeno obavestili o štrajku, zahtevali njegovo uključenje ali kako čujemo on je odabrao stranu a to je „konsultant“ Amir Mujezinović gen. direktor FCC Kikinda. Da je poslodavac prekršio niz zakonskih odredbi konstatovano je i od inspekcije rada, koja će danas nakon saznanja o otkazima izvršiti nadzor i preduzeti zakonom propisane mere. U toku dana štrajkači će posetiti gradonačelnika i zahtevati hitno reagovanje.

Juče je u FCC Kikindi bila i Dejana Spasojević Ivančić koja je na osnovu zahteva Industrijski sindikat Srbije a ispred Agencije za mirno rešavanje radnih sporova u svojstvu miritelja a shodno zakonskoj regulativi pokušala da sukobljene strane privoli pregovorima ali to se nije desilo jer je poslodavac to odbio. Nakon toga podeljeni su otkazi.





Industrijski sindikat Srbije je stava da u FCC Kikinda treba uvesti privremene mere, radnike vratiti na posao, postaviti novog direktora a Kikindi vratiti čist obraz i prazne kontejnere.

Otpušteni radnici Uskršnji praznik ne smeju dočekati na ulici sa otkazima u ruci. To bi bila sramota za sve nas.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"