ARHIVA VESTI
     
 
Proces mirnog rešavanja radnog spora u FCC Kikinda opterećen lažnim izjavama direktora FCC Amira Mujezinovića. Poslodavac bi želeo da sindikata nema.

LAŽLJIVAC




Kikinda, 01.03.2022.

Višemesečni kolektivni pregovori između FCC Kikinda i Industrijskog sindikata Srbije prekinuti su u septembru 2021. godine nakon stava predstavnika poslodavca da oni, već usaglašeni Kolektivni ugovor ne želi da potpišu.

Industrijski sindikat Srbije je o tome obavestio generalnog direktora Amira Mujezinovića i održan je sastanak u prostorijama Industrijskog sindikata Srbije.

Nakon duge rasprave poslodavac je ostao pri stavu da on u FCC ne želi Kolektivni ugovor ali je prihvatio da se potpiše Sporazum koji bi sadržao ispregovarane tačke Kolektivnog ugovora kao i da će oblast zarada poslodavac urediti u skladu sa zakonom. Šest meseci poslodavac je zavlačio sindikat i radnike da bi njegovi predstavnici u procesu mirnog rešavanja spora izjavili da direktor Mujezinović neće ništa da potpiše. Ovim činom direktor Mujezinović se svrstao u red sa mnogobrojnim poslodavcima LAŽLJIVCIMA, što je predsednik ISS i rekao u procesu mirenja.

Predstavnike poslodavca Sonja Ćirić i Kristina Pavković su vrlo uverljivo stale u odbranu poslodavca (profesionalno) i pobunile se na kvalifikaciju da je direktor Mujeuzinović lažljivac. „Ako nije lažljivac, šta je onda?“ upitao je Matić. Odgovora nije bilo.

U ovom kao i u svim prethodnim procesima Industrijski sindikat Srbije se striktno pridržavao zakona, koristeći i mirno rešavanje radnih sporova na koje nas zakonodavac upućuje. Kako se miriti sa lažovima, prevarantima, nečasnim i nemoralnim ljudima?

Evo šta o laži kaže WIKIPEDIJA „ Laž se obično definiše kao tvrdnja suprotna istini. U filozofiji ,laž se određuje kao tvrdnja suprotna istini koja se iznosi s namerom da drugoga dovedu u zabludu.

Posledice nepotpisivanja Kolektivnog ugovora osećaju radnici i tek će osetiti. Poslodavac je nekoliko puta spomenuo Samostalni sindikat FCC, čini mi se da su oni karta na koju poslodavac računa.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"