ARHIVA VESTI
     
 
IndustriAll Evropa i IndustriAll Global pozivaju na mirno rešenje krize u Ukrajini. Obični ljudi i radnici kao taoci igara moćnika. Dijalogom do mira i sigurnosti.

Dijalog i diplomatija umesto neizvesnosti i rata




Brisel, 24.02.2022.

Evropski sindikat IndustriAll i Globalna unija IndustriALL objavili su zajedničku izjavu. Dok tenzije oko Ukrajine traju, IndustriALL Global Union i industriAll European Trade Union podružnice pozivaju na deeskalaciju sukoba i mirno rešenje.

Trenutne tenzije prvenstveno pogađaju obične ljude, svakodnevno remete njihove živote i povećavaju neizvesnost za njihovu budućnost. To takođe destabilizuje ceo region, povećavajući ekonomske i socijalne poteškoće.

Globalna unija IndustriALL i Evropski sindikat industriAll pozivaju relevantne kreatore politike iz Ukrajine, Ruske Federacije, SAD, EU i međunarodnih organizacija da udvostruče svoje napore da usmere proces ka jednom od dijaloga i političkih rešenja kako bi se obezbedio stabilan miran ishod za Ukrajine, i da garantuje bezbednost Evropi i susednim zemljama Ukrajine.

Diplomatija treba da prevlada da bi se kriza rešila. Vojna konfrontacija će imati nesrazmerne humanitarne posledice i samo će nas odvesti dalje od dugoročnog i održivog rešenja. Izražavamo solidarnost sa svim sindikatima u regionu koji su predugo bili taoci geopolitičkih sukoba. Pozivamo i na sindikalnu solidarnost preko granica. Samo mir i sigurnost mogu stvoriti uslove za održiv ekonomski oporavak, uz obezbeđivanje efektivnog nivoa socijalne pravde i socijalne zaštite za zaposlene i njihove porodice.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"