ARHIVA VESTI
     
 
Radna poseta Industrijskom sindikatu „ZIJIN“ Bor. Redovni izbori u sindikatu u narednih šest meseci. Utvrđene nepravilnosti u plaćanju članarine, slede mere prema počiniocima.

Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije u poseti IS „ZIJIN“




Bor, 12.11.2021.

     Rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije predsednik Dragan Matić, predsednik Nadzornog odbora Slaviša Ilić i Saša Korolija član Staturanog odbora ISS su obavili radnu posetu Industrijskom sindikatu „ZIJIN“ Bor tačnije, obavili su finansijski nadzor a na osnovu dokumentacije koju je pripremila knjigovođa IS „ZIJIN“ i regionalni poverenik ISS Mladen Ursulović.

     Podaci sadržani u izveštajima o uplati i transferu članarine ISS ukazuju na nepoštovanje Statutom propisane članarine, te je dokumentacija predata advokatu koji će pokrenuti tužbu i opredeliti oštetni zahtev. Odgovoran za finansije je Stjepan Blažević koji se trenutno nalazti pod suspenzijom.

     Takođe je utvrđeno da je došlo do falsifikovanja potpisa pojedinih članova Odbora poverenika koji nisu učestvovali na sednici odbora od 10.06.2021. godine.

     Regionalni poverenik ISS Mladen Ursulović je shodno Statutu ISS zadužen da sprovede aktivnosti na konsolidaciji stanja i omogući održavanje izbora u sindikatu u narednih šest meseci. U tom periodu svim organima i pojedincima prestaju postojeće funkcije a pojedinima će biti izrečene disciplinske mere. Mera suspenzije je već doneta za Stjepana Blaževića a što važi i za sva lica koja su učestvovala u pokušaju destabilizacije sindikata i falsifikovanju potpisa.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"