ARHIVA VESTI
     
 
Na testiranju radnika„Magna Seating“ Odžaci na Covid19 preko pedeset posto radnika pozitivno! Poslodavac prekida testiranje, šalje radnike na godišnje odmore i zapošljava nove radnike. Prethodno otpušteno preko petsto radnika. Dijalog kao jedino rešenje prisutnih problema

Pedeset posto testiranih radnika „Magna Seating“ pozitivno na COVID 19




Odžaci, 17. avgust 2020. god.

     Industrijski sindikat „Magna Seating“ Odžaci uputio je ZAHTEV (klik) direktoru Pierluigi Ghioneu da započeta testiranja radnika, koja su iznuđena od strane sindikata i radnika ne prekida i da omogući testiranje svih radnika„Magna Seating“.

     Prekid testiranja je potvrđen i od strane Doma zdravlja a razlog prekida im je nepoznat. Od dosad testiranih radnika, a njih je ukupno 104, njih 51 je pozitivno na Covid19. To je trebalo da bude dovoljno da poslodavac omogući testiranje svih radnika, ali on radi suprotno i testiranje prekida. Značajan broj radnika sa projekta BMW,  F44 i G29 šalje na godišnje odmore! Koliko njih su nosioci Covida19 a da to i ne znaju?

     Za vreme pandemije po nezvaničnim podacima otpušteno je blizu 500 radnika a na oglasnim tablama se pojavio POZIV (klik) upućen radnicima da dovedu svoje članove porodica i komšije u Magnu i zaposle ih! U Magni gde je 50% zaraženih Covidom 19, gde imamo smrtne slučajeve i gde poslodavac može da otpusti radnika kad god mu se prohte. Na taj poziv se javilo 15 bivših radnika od njih 500 koji su dobili otkaz. Šta to radi direktor Ghione?!

     Ukoliko direktor Ghione ne povuče ovu meru i pod hitno sedne za pregovarački sto sa sindikatom, sindikat će u skladu sa Zakonom organizovati industrijske akcije u zaštiti života radnika. Možda će to sami radnici uraditi ali to po Ghionea i njegovou bratiju neće biti dobro. 

     Razum i odgovornost svih nas mora biti na prvom mestu, emocije i loša iskustva su neproduktivna u situaciji kada nam radnici umiru. ISS je spreman za dijalog.


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"