ARHIVA VESTI
     
 
Posle zahteva Industrijskog sindikata Srbije, i pobune radnika u „Magna Seating“ Odžaci, poslodavac delimično ispunio zahteve za bezbedan rad i zdravije okruženje u fabrici. Urlanjem, pretnjama i ucenama direktor Pierluigi Ghione uterao radnike u pogone.

Delimično ispunjeni zahtevi sindikata u „Magna Seating“




Odžaci, 11.08.2020.

     Pobuna radnika „Magna Seating“ i zahtevi - upozorenja Industrijskog sindikata „Magna Seating“ upućena direktoru Pierluigi Ghioneu rezultirali su urlanjem, dranjem i pretnjama radnicima da se vrate u nebezbedne i nezdrave pogone, a strah od gubitka posla pokazao se jačim od mogućnosti zaraze i umiranja.

     Poslodavac je samo delimično ispunio zahteve sindikata i pregovaračkog tima radnika, što će nažalost, uzrokovati dalje širenje zaraze i mogućnost smrtnih ishoda, ne samo radnika, nego i članova njihovih porodica.

     To se već događa i Industrijski sindikat Srbije je kontaktiran od strane radnika koji ukazuju na povećanu smrtnost članova njihovih porodica uzrokovanih COVIDOM 19.

     Ukoliko se ovakav trend nastavi, Industrijski sindikat„Magna Seating“ će organizovati potpunu obustavu rada u skladu sa Zakonom.







Izvor: N1

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"