ARHIVA VESTI
     
 
“Magna Seating“ Odžaci, potencijalno žarište COVID virusa. Podaci o zaraženim se kriju unutar kompanije i Doma zdravlja Odžaci. Neadekvatne mere u Magni, radi se i subotom.

„Magna Seating“ novo žarište COVID virusa?




Odžaci, 27.07.2020.

Industrijski sindikat „Magna Seaing“ Odžaci mesecima upozorava da neadekvatne mere zaštite i prevencije koje su propisane od strane Kriznog štaba unutar kompanije mogu dovesto do širenja zaraze COVID virusom.

Radnici svakodnevno ukazuju da mere nisu adekvatne kao i da je neutvrđeni broj radnika poslat kućama a sumnjaju da su zaraženi.

Poslodavac krije podatke i ako je Industrijski sindikat „Magna Seating“ to zahtevao a zaveri ćutanja se pridružuje i lokalni Dom zdravlja koji ćuti i pored zvaničnog zahteva direktoru da obznani podatke u cilju obaveštenja građana i javnosti.



Ono što je poznato je činjenica da svakoga dana 30-50 građana čeka ispred COVID ambulante a za neke znamo da su inficirani.

Bezobzirnost i neodgovornost poslodavca pokazuje i odluka da se radi subotom, zbog manjka radne snage a u proteklim mesecima je poslodavac nezvanično otpusti preko 500 radnika. U isto vreme „Magna“ je tri meseca dobijala pomoć države uz uslov da otpuštanja ne bude.

Ma koga briga, troše se naše pare a ugrožavaju naši životi. Dokle tako?!

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"