ARHIVA VESTI
     
 
„Magna Seating“ Odžaci otpušta preko 500 radnika. Preporuke Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića za „Magnu Seating“ ne važe.

Otkazi za petsto radnika Magna Seating




Odžaci, 12.05.2020.

Preporuke Preporuke Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića upućeno poslodavcima Srbije da se uzdrže otpuštanja radnika u vremenu pandemije su odbijena od strane direktora „Magna Seating“ Pierluigi Ghionea koji je zaposlene obavestio da će se Ugovori o radu u trajanju od tri mesea smanjiti na mesec dana a nakon toga slede otkazi.

Većina poslodavaca u Srbiji je problem smanjene uposlenosti rešava kroz pomoć koju Vlada Republike Srbije daje poslodavcima u visini od 30.000 dinara. Ovakvo rešenje direktoru Ghioneu nije prihvatljivo i ako je on lično na početku pandemije u trenutkz kada su radnici prekinuli proizvodnju obećao da otpuštanja neće biti. Reko pa poreko, tako radi Ghione i očekuje da će Vlada Republike Srbije najavljenu investiciju „Magne“ u Aleksincu podržati sa više miliona evra. Ako se to desi onda nije lud Ghione već onaj koji će te milione evra dati.



U javnosti već duže vreme kruži priča da tako dobijeni novac oni koji dobiju transferišu pojedincima koji, mahom ministrima, su „izlobirali“ da taj novac (naš) novac dođe do investitora. To je teško utvrditi ali „miriše“ da je tako.

Šta će biti sa petsto radnika i njihovim porodicama Ghionea ne interesuje ali lokalna samouprava špkreće radnje kako do toga ne bi došlo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"