ARHIVA VESTI
     
 
Progon predsednika Industrijskog sindikata (IS) “Magna Seating” Dalibora Antanasijevića nastavljen bez zakonskog uporišta. Industrijski sindikat Srbije (ISS) traži odgovore od direktora Pierluigi Ghionea o mogućem prisustvu Corona virusa u “Magna Seating” Odžaci.

Progon sindikata u Magna Seating-Odžaci




Odžaci, 17.03.2020.

Progon predsednika IS “Magna Seating” Dalibora Antanasijevića od strane direktora “Magna Seating” Pierluigi Ghionea se nastavlja zabranom ulaska u preduzeće bez ikakvog zakonskog osnova.

Upozorenje pred otkaz ugovora o radu koje je Dalibor dobio 11.03.2020. ne sadrži zabranu ulaska u preduzeće ali poslodavac angažovanjem službe Obezbeđenja onemogućava da Dalibor uđe u fabriku. Takva situacija traje već tri dana a poslodavac to može iskoristiti za dalji progon.

O pokušajima Dalibora da uđe u preduzeće I svoje radno mesto postoje video zapisi a ISS je obezbedio i prisustvo advokata, ukupna situacija u “Magni” je nalik na radne logore iz doba fašizma, radnici rade sa ranama na telu, članovi ISS se progone I svakodnevno pritiskaju da se iščlane iz IS “Magna Seating”. Direktor Ghione je došao 10.02. 2020. godine negde iz Evrope, odbija da se testira na Corina virus, partner iz Nemačke je bio u kontaktu sa zaposlenima I kruži priča da je njih 8-9 poslato kući u kućne karantine.

Na osnovu tih informacija predsednik ISS Dragan Matić je uputio Dopis direktoru “Magna Seating” Pierluigi Ghioneu sa zahtevom da se svi radnici upute kućama dok se ne stvore uslovi za njihov bezbedan I zdrav boravak i rad u preduzeću.

Od direktora se zahteva da se izjasni po pitanju broja radnika “Magna Seating” koji su poslati kućama u karantin nakon kontakta sa državljaninom Nemačke koji je boravio u Magni.

Ako je to tačno, a poslodavac nije preduzeo adekvatne mere, lako može doći u situaciju krivične odgovornosti. Direktore, vreme je da učinite nešto pametno i korisno za radnike “Magne”.

Dok Ghione priča da je ISS propao, Menadžment tim “Magna Seating” d.o.o. na oglasne table postavlja Obaveštenje.



Predsednik ISS Dragan Matić je zatražio od miriteljke da zbog nepoznatog zdravstvenog statusa Pierluigi Ghionea pomeranje pregovora dok prođe period inkubacije preporučen od Svetske zdravstvene organizacije. Nakon uvedenog vanrednog stanja pitanje je kada će se pregovori nastaviti.




 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"