Policija intervenisala u „Magna Seating“-Odžaci. Predsednik Industrijskog sindikata „Magna Seating“ pod pratnjom sa zabranom da komunicira sa radnicima i članovima sindikata. Nakon izbavljenja predsednik sindikata završio u Hitnoj pomoći.

Policija izbavila predsednika sindikata iz „Magna Seating“-Odžaci

Odžaci, 10.03.2020.
Ukazivanje predsednika Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Odžaci Dalibora Antanasijevića da je zdravstveno bezbednosna situacija u „Magna Seating“ na alarmantno niskom nivou i da desetine radnika ima ozbiljne zdravstvene probleme, plikove i rane po telu, probleme na disajnim organima je rezultiralo nalogom poslodavca službi fabričkog obezbeđenja da predsednika sindikata prati u stopu, da mu onemogući kontakt sa zaposlenima i članovima sindikata, spreči ulazak u pogon, prate njegov rad u kancelariji sindikata i o svemu obaveštavaju pretpostavljene.
Nalog za praćenje je izdat od poslodavca a za sprovođenje naloga je zadužen Marjan Pantić, direktor proizvodnje i Aleksandra Jakšić, HR menadžer.
Dalibor je zatražio pisani nalog od radnika obezbeđenja ali je on rekao da ga nema i da će ga uskoro pribaviti.
Dalibor je radniku obezbeđenja rekao da napusti kancelariju sindikata, da ne može normalno da radi, da je uplašen i da se zdravstveno ne oseća dobro. Poznato je da je Dalibor dijabetičar i da stres i ovakve situacije mogu biti fatalne za njegovo zdravlje.
Policija je intervenisala ali deo rukovodstva Magne je zabranio policiji da uđe ukrug fabrike.
Policija je kontaktirala Dalibora, dala garancije da je bezbedan i sačekala kraj fabričke kapije. Dalibor je vidno uznemiren postavio pitanje „Zašto me pratite?, Zašto to radite, ko zabranjuje policiji da uđe u krug fabrike i zatražio da ga hitno sprovedu u hitnu pomoć jer mu je bilo zlo. Policija jeu firmi ostala još nekoliko sati, uzete su izjave od učesnika i organizatora ovog progona. Daliboru je u Domu zdravlja pružena lekarska pomoć i njemu je danas bolje.
Dalibor je u firmi i nastavlja borbu za zaštitu prava radnika i bezbedno i zdravo radno mesto.