ARHIVA VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) održao VII sednicu Predsedništva, sednicu Nadzornog odbora i sednicu Odbora za odbrambenu industriju Srbije. Predložen okvirni Plan rada za 2020. godinu.

Veći broj članova i obrazovanje mladih prioriteti ISS u 2020. godini




Beograd, 31.01.2020.

Sednica Predsedništva ISS je pored usvojenog Izveštaja o radu, razmatrala aktuelna događanja u povereništvima ISS na početku 2020. godine.

U izveštaju koji je podneo predsenik ISS Dragan Matić posebno se ukazuje na dramatična događanja u preduzeću „Magna seating“ Odžaci gde se sprovodi kampanja uništavanja ISS koji u Magni ima preko 1000 članova od 2000 radnika.

ISS je izvršio prijavu Inspektoratu rada u Somboru koji posle sedam dana od prijave nisu našli za shodno da nadzor obave. U ponedeljak 03.01.2020. godine od strane rukovodstva fabrike najavljen je dolazak ministra rada Zorana Đorđevića koji u Magnu dolazi posle sednice Socijalno ekonomskog saveta (S.E.S) na kojoj je usvojena preporuka o neophodnosti jačanja Kolektivnog pregovaranja kao uslova bez koga nema efikasnog tripartitnog socijalnog dijaloga naročito u privatnom sektoru. Ovo je zaključeno nakon informacija koje reprezentativni sindikati imaju iz „Magna seating“ Odžaci, ZIĐIN Bor i mnogih drugih kompanija koje ne poštuju kolektivne ugovore i zakone ili vrše opstrukciju za njihovo zaživljavanje.



U izveštaju stoji da je 2019. godina najuspešnija godina ISS od njegovog osnivanja 2008. godine. Takav uspeh zahteva da trend rasta članova nastavimo u 2020. godini ali i da novim mladim članovima omogućimo adekvatnu edukaciju i sticanja znanja kako bi se uspešnije i samostalnije uključivali u sindikalni rad na svim nivoima rada sindikata. Ovaj stav je okosnica rada ISS u 2020. godini.



Neposredno pre sednice Predsedništva ISS, održana je sednica nadzornog odbora ISS a Izveštaj je prezentovan i usvojen od strane Predsedništva. Predsedništvu je podnet Izveštaj od strane predsednika Odbora za odbrambenu industriju Zorana Tomanovića koji je održao sednicu pre Predsedništva a zaključci će biti sprovedeni u februaru mesecu.

Od strane ministra Đorđevića je najavljeno da će na sledećoj sednici S.E.S kandidovati tačku dnevnog reda „Položaj sindikata i kršenje prava sindikalnih predstavnika“, što se može videti i čuti u video prilogu.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"