ARHIVA VESTI
     
 
Održana sednica ISS Odbora odbrambene indusrije Srbije. Odbor dogovorio aktivnosti na zaštiti radnika u preduzećima Odbrambene industrije, situacija teška, potrebno jedinstvo sindikata i grupacije odbrambenih preduzeća.

Odbrambena industrija na prekretnici




Beograd, 31.01.2020.
Sednica Odbora odbrambene industrije Srbije se održava u vremenu kada mnogobrojne političko-ekonomske afere opterećuju poslovno uzdrmanu odbrambenu industriju Srbije.
U tim prepucavanjima o radnicima i poslovnoj budućnosti malo ko misli, tačnije svi se na to pozivaju a prisutna nelikvidnost, otpuštanje radnika, besposlenost i ogromna dugovanja prema preduzećima su svakodnevnost koja rađa strah i neizvesnost preko 12.000 radnika odbrambene industrije Srbije. U takvoj situaciji Odbor Odbrambene industrije ISS je doneo agendu po kojoj će se ponašati a prvi korak je sastanak sa Ministarstvom odbrane i drugim sindikatima koji imaju slične stavove kao i ISS.
U odboru ISS trenutno deluje četiri sindikata : Prvi partizan Užice, Sloboda Čačak, Krušik Valjevo i Zastava Oružje Kragujevac. U toku 2020. godine ISS će raditi na uvećanju članova odbora i time ojačati pregovaračku poziciju sindikata.
Prisutni problemi se ne mogu rešavati dosadašnjim metodama koje je sindikat primenjivao a rešenje nije nekritično podržavanje pojedinaca koji su gledajući sadašnju situaciju napravili loš rezultat.
ISS je mišljenja da se može znatno bolje i transparentnije raditi te uticati na bolji položaj radnika i poslovodnih sistema u preduzećima Odbrambene industrije Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"