ARHIVA VESTI
     
 
Najava štrajka u „Magna Seating“ Odžaci. Neprofesionalnost i osionost direktora dovele da se završna faza kolektivnog pregovaranja prekine. Direktor Pierluigi Ghione prvo prihvati nastavak pregovora za 02.12.2019. a nakon toga najavio njegov nedolazak.

Magna pred štrajkom




Odžaci, 29.11.2019.

Kolektivno pregovaranje u „Magna Seating“ Odžaci koje je bilo u završnoj fazi (razmatrale se zarade) je prekinuto voljom i neprofesionalnim ponašanjem gen. Direktora Pierluigi Ghione koji je pokušao da pregovarače ISS ponizi i omalovaži.

Nakon toga IS „Magna Seating“ je putem oglasnih tabli obavestio svoje članstvo i zaposlene da će sindikat ukoliko ne dođe do kvalitativnog pomaka u pregovorima u prvoj fazi otpočeti aktivnosti usmerene ka organizovanju štrajka upozorenja.

Ta neželjena situacija se može preduprediti nastavkom pregovora u Beogradu u sedištu ISS koji su dogovoreni između direktora i predsednika ISS Dragana Matića. Nakon Obaveštenja koje je stavljeno na oglasne table u „Magni“ direktor Ghione je telefonom obavestio predsednika ISS Dragana Matića da on razmatra mogućnost nedolaska u Beogradi nastavak pregovora koji je dogovoren za 02.12.2019.

ISS smatra da takav potez dodatno otežava situaciju ali i potvrđuje stav da je gospodin Ghione neozbiljan i neadekvatan pregovarač. Magna u tom slučaju mora naći osobu koja ima kompetencije i iskustva u pregovorima i razumevanju procesa kolektivnog pregovaranja, kao i poštovanju socijalnih partnera. Svoje usluge i servilnost gosp. Ghioneu su ponudili predstavnici SIER „Nezavisnost“ koji su dan pred nastavak pregovora bili u „Magni“ i razgovarali sa direktorom. SIER „Nezavisnost“ u „Magni“ ima 6 članova od 1800 zaposlenih. ISS u „Magni ima 1050 članova.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"