ARHIVA VESTI
     
 
Održana Konstitutivna sednica sektorskog veća za sektor industrijskog razvoja Agencije za kvalifikacije. Industrijski sindikat Srbije (ISS) kao članica Konfederacije slobodnih sindikata član sektorskih veća. Kvalifikacije uskladiti sa potrebama tržišta rada u sadašnjosti i budućnosti.

Kvalifikacije za budućnost




Beograd, 21.11.2019.

Agencija za kvalifikacije je organizovala konstitutivnu sednicu veća za sektor industrijskog razvoja koja je održana u Beogradu- Palata Srbija.

Učesnike su pozdravili predstavnici Agencije istakavši ciljeve ovog dvogodišnjeg projekta. Opšti cilj projekta se ogleda u podršci reformama u obrazovanju i obuci sa krajnjim ciljem usklađivanjka obrazovanja i obuka sa potrebama tržišta rada kako u sadašnjem trenutku tako i u budućnosti.




Projekat je startovao početkom 2019. i sprovodiće se u dve faze. Prva faza implementacije predviđa pružanje podrške u prenosu znanja i iskustva tokom procesa početka rada Agencije a druga unapređenje procesa razvoja profila sektora i standarda kvalifikacija. Završna treća faza omogućava podršku za razvoj funkcionalnog sistema priznavanja prethodnog učenja.



Jedan od očekivanih rezultata je unapređenje metodologija za razvoj profila sektora i standarda kvalifikacija kao i da obrazovne institucije i socijalni partneri budu podržani za uspostavljanje partnerstva.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"