ARHIVA VESTI
     
 
Нема будућности без челика: Индустријски синдикати Европе позивају на хитне акције подршке чистом европском челику. Европски синдикати састали су се у Диселдорфу јуче, 24. октобра, како би разговарали о тренутној ситуацији и будућим изазовима сектора основних метала и сложили се да од нове Европске комисије захтевају ажурирани Акциони план за челик ЕУ.

Нови акциони план ЕУ за будућност европског челика




Диселдорф, 24. Октобар 2019.

Европски сектор челика суочен је са стварном кризом услед повећања увоза јефтиног челика, смањене потражње, изазовима приступу сировинама, повећањем притиска за декарбонизацијом и повећањем глобалног капацитета (ван ЕУ) у сектору челика.



Луис Цолунга, заменик генералног секретара за индустрију IndustriAll Европе, рекао је: „Порука европских челичана је јасна: потребне су нам хитне акције на националном и европском нивоу да бисмо се изборили за будућу производњу европског челика. Европски радници већ предуго носе терет непоштене трговачке праксе из земаља које нису чланице ЕУ и то треба престати. Захтевамо да се европски радници заштите од непоштене међународне трговине!

Потребна нам је поштена међународна конкуренција и то иде много даље од тарифа и квота. Потребни су нам равноправни услови, а то укључује и изазов декарбонизације индустрије челика. Зашто би Европа патила од високих цена декарбонизације, док друге земље производе огромне количине челика без икаквог покушаја декарбонизације своје индустрије?

ИндустриАлл Еуропе подржава развој витког челика са ЦО2, ово је будућност наше индустрије, али потребне су нам компаније, националне владе и ЕУ да се изборе са овим изазовом и заиста уложе у будућност европске производње челика. Морамо избегавати истјецање угљеника и улагања под сваку цену и морамо задржати радна места овде у Европи! "

ИндустриАлл Еуропе ће сада развити свој предлог новог акционог плана ЕУ за челик са својим члановима које ће представити Европској комисији и Европском парламенту. Синдикати ће такође затражити од челичних компанија да подрже будућност производње челика у ЕУ улагањем у њихове погоне како би се осигурало да се најбољи и најчишћи челик може произвести у Европи.

Луис Колунга је додао:„ Нема индустријске будућности у Европи без челика и желимо да квалитетни челик ниског ЦО2 произведен овде у Европи чини део будуће индустријске стратегије. Чист челик је кључан у борби Европе за декарбонизацију Европе и желимо да европске челичане и радници у њима  буду део решења. "

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"