Novo sindikalno povereništvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u „Greiner Packaging“ Odžaci. Prisustvo sindikata obezbeđuje stabilnost kompanije, bolje poslovne rezultate i povećanje plata i zarada.

Industrijski sindikat u „Greiner Packaging“

Odžaci, 18.09.2019.

„Dobar glas se daleko čuje“ narodna poslovica svoju istinitost potvrđuje na radu IS „Magna“ Odžaci i rezultatima koje je sindikat postigao u zaštiti prava radnika „Magne“. Taj rezultat je je kvalifikovao ISS da 86 radnika „Greiner Packaging“ u nekoliko dana potpiše pristupnice ISS, što predstavlja više od polovine stalno zaposlenih radnika.

Predstavniku rukovodstva Slobodanu Dimiću direktoru za ljudske resurse predato je Uverenje o upisu sindikata kao i pristupnice koje će biti priložene uz zahtev za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata na nivou preduzeća. U narednim danima će se održati Izborna Skupština sindikata i obezbediti zakonom propisani uslovi za rad sindikata.

„Greiner Packaging“ je ozbiljna multinacionalna kompanija koja uvažava i poštuje svoje radnike a to će se najbolje videti u sadržini Kolektivnog ugovora koji će sindikati i poslodavac zajedno kreirati.

Grainer Group posluje u 33 zemlje sveta, zapošljava 10.000 radnika u 139 preduzeća koja su u 2017. godini ostvarili profit od 1,7 milijardi evra. U Odžacima su od 2012. godine nakon kupovine dela „Hipola“. Vrednosti kojima se grupa vodi su poverenje, kontinuitet i održivost. U okviru misije posebno se ističe razvoj korporativne kulture koja će dodatno motivisati zaposlene.