ARHIVA VESTI
     
 
Predstavnicima sindikata LEAR Corporation rukovodstvo kompanije predstavilo poboljšanja u Kolektivnom ugovoru. Fluktuacija radnika na zabrinjavajućem nivou.

LEAR dobio novi Kolektivni ugovor




Novi Sad, 18.09.2019.
Radnici Lear Corporation Novi Sad su dobili novi Kolektivni ugovor koji je ispregovaran od strane sindikata „Nezavisnost“.
Primetno je povećanje iznosa toplog obroka koji će iznositi 210 dinara po danu kao i novine kod varijabilnog dela zarada za prisutnost (bonus za prisutnost). Dodatno će se plaćati i rad subotom a vodiće se računa o prisutnosti na mesečnom i godišnjem nivou. Spomenute izmene su rezultat pritiska članova Industrijskog sindikata Srbije i Samostalnog sindikata metalaca Srbije koji su prisutni u kompaniji ali nisu uključeni u proces pregovaranja.
Sam Kolektivni ugovor nije potpisan a treba sagledati i ostale delove Kolektivnog ugovora koji nisu prezentovani od strane rukovodstva LEAR Corporation.
Poslodavac očekuje da će novine sadržane u Kolektivnom ugovoru doprineti umanjenju fluktuacije radnika koja je sve veća.
Usvojen je I predlog Dragana Grozdanovića regionalnog poverenika ISS za Vojvodinu da se Kolektivni ugovor odštampa I podeli svim radnicima, kako bi bili upoznati sa novim pravima ali I obavezama sadržanim u Kolektivnom ugovoru.
Industrijski sindikat Srbije će rukovodstvu kompanije predložiti i druge aktivnosti koje će poboljšati ukupnu atmosferu u fabrici jer nije sve u novcu, već u fer odnosu I pravičnom tretmanu radnika od strane rukovodioca. Takvog odnosa je u fabici nedovoljno u ovom trenutku.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"