ARHIVA VESTI
     
 
Seminar Industrijskog sindikata Srbije (ISS) za odbor poverenika IS „Magna Seating“. Utvrđena reprezentativnost sa preko 300 članova.

Seminar za aktiviste sindikata u „Magna Seating“




Odžaci, 03.12.2018.

Članovi odbora poverenika IS „Magna Seating“ su uspešno završili prvi u nizu seminara koji su planirani za ovo novo najperspektivnije povereništvo ISS.

Većina polaznika se prvi put susreće sa sindikalnim temama ali ih to nije sprečilo da za samo mesec dana organizuju preko trista radnika koji su pristupili IS „Magna Seating“. Taj broj je bio dovoljan da se kod poslodavca utvrdi reprezentativnost, što predstavlja zakonski osnov za izradu kolektivnog ugovora.




Kod učesnika seminara postoji rešenost da situaciju u preduzeću poprave a to je i sadržano u nacrtu plana koji su u toku seminara uradili. Ovi mladi članovi sindikata su imali privilegiju da ih u svet sindikalizma uvede Nebojša Savić u ulozi instruktora za obrazovanje a edukacija će biti nastavljena na tematskim seminarima od kojih je prvi naredni Kolektivno pregovaranje. Nacrt kolektivnog ugovora od strane ISS već postoji i uskoro treba da bude predat poslodavcu. Uz malo sreće eto nama Kolektivnog ugovora za Novogodišnje praznike.




 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"