ARHIVA VESTI
     
 
Nemačko – srpska privredna komora organizator manifestacije „Serbian visions“. Održano 60 dvočasovnih manifestacija u tokuu dva dana. Industrijski sindikat Srbije učesnik panela „Funkcionalno obrazovanje za fleksibilno zapošljavanje“.

Reč, dve o dualnom obrazovanju u Srbiji




Beograd, 24.11.2018.

U okviru manifestacije „Serbian Visions“ koja je održana u organizaciji Nemačko-srpske privredne komore i Privredne komore Srbije upriličena je i panel diskusija „Funkcionalno obrazovanje za fleksibilno zapošljavanje“ a domaćin je bio Centar za industrijske odnose.

U radu panela su učestvovali i dr Gabrijela Grujić, pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehološkog razvoja, Mirjana Kovačević- Privredna komora Srbije i Prof Darko Marinković, Centar za industrijske odnose.



Fokus je dat dualnom obrazovanju u Srbiji a obznanjeni su i podaci o rezultatima na polju dualnog obrazovanja. Za dualnim obrazovanjem je poseglo više od 600 kompanija u 18 škola sa ponuđenih 34 obrazovna profila, koje pohađa 4.500 učenika.



U toku diskusije učešće su uzeli i predstavnici Industrijskog sindikata Srbije ukazavši da se dualno obrazovanje u kompanijama gde ISS ima svoja povereništva pokazalo kao uspešan način stvaranja kvalitetne i konkurentne radne snage. Prave rezultate treba očekivati u generacijama koje će dualno obrazovanje produkovati i njihovom zapošljavanju.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"