ARHIVA VESTI
     
 
Desetogodišnjica rada i postojanja Industrijskog sindikata Srbije (ISS) obeležena na IV sednici Predsedništva ISS. Potpisani novi i produženi stari Kolektivni ugovori u povereništvima ISS. ISS formira Štrajkački Fond.

Desetogodišnjica postojanja ISS




Beograd, 20.09.2018.

Učesnici IV sednice predsedništva ISS obeležili su deset godina rada i postojanja ISS. Tačno pre deset godina, na Kongresu GSM „Nezavisnost“ doneta je odluka da se pristupi registraciji ISS.

To zaduženje je dato Predsedništvu a 04.11.2008. godine je dobijena registracija ISS od nadležnog ministarstva.

Na samom Predsedništvu je dogovoreno da se jubilej obeleži na sednici Glavnog odbora ISS koja se planir za mesec oktobar.

U okviru izveštaja o radu ISS u proteklom periodu predsednik ISS Dragan Matić je istakao uspešne kolektivne pregovore u Livnici „Termovent“ Bačka Topola, Specijalnoj luci“ Pančevo, Rudniku „GROT“ Vranje. Od izuzetnog značaja za ISS su potpisani Kolektivni ugovori u Prvom partizanu Užice i RTB – Bor. Ove aktivnosti se nastavljaju u preduzećima gde iSS ima reprezentativnost ali nemaju i K.U.



Predsedništvo ISS je donelo odluku da se pristupi formiranju Štrajkačkog Fonda ISS a Predlog – nacrt će biti prezentovan na sednici Glavnog odbora ISS.

Ključ naših uspeha u narednih deset godina su naši novi članovi sindikata i zato moramo organizovanije i snažnije raditi na našem jačanju, zaključeno je od članova Predsedništva ISS.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"