Otpočeo Projekat „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona.“ Učesnici jedanaest sindikata iz osam zemalja Balkana.

Evropski socijalni dijalog u zemljama Balkana

Sofija 25-26.01.2018.

Nacionalni metalski i industrijski sindikati, članice IndustriAll Evropa su učesnici dvogodišnjeg Projekta „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona“ koji je startovao održavanjem prvog sastanka u Sofiji.

Projekat je podržan od strane Evropske komisije a nosilac Projekta je bugarski sindikat „Metalici“. Sindikati iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske i Srbije (Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijski sindikat Srbije) će u naredne dve godine raditi na analizi stanja i zakonske regulative nacionalnih okvira socijalnog dijaloga a nakon toga će biti održane konferencije u svim državama učesnicama projekta.

Sastanak u Sofiji je iskorišćen za kratko predstavljanje stanja socijalnog dijaloga u zemljama učesnicama a dogovoreno je i tehničko sprovođenje projekta kao i obaveze partnera u projektu.

Konferencija u Srbiji je planirana za april-maj 2019. godine.