ARHIVA VESTI
     
 
Otpočeo Projekat „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona.“ Učesnici jedanaest sindikata iz osam zemalja Balkana.

Evropski socijalni dijalog u zemljama Balkana




Sofija 25-26.01.2018.

Nacionalni metalski i industrijski sindikati, članice IndustriAll Evropa su učesnici dvogodišnjeg Projekta „Evropeizacija raznolikosti socijalnog dijaloga u zemljama balkanskog regiona“ koji je startovao održavanjem prvog sastanka u Sofiji.

Projekat je podržan od strane Evropske komisije a nosilac Projekta je bugarski sindikat „Metalici“. Sindikati iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Kosova, Crne Gore, Hrvatske i Srbije (Samostalni sindikat metalaca Srbije i Industrijski sindikat Srbije) će u naredne dve godine raditi na analizi stanja i zakonske regulative nacionalnih okvira socijalnog dijaloga a nakon toga će biti održane konferencije u svim državama učesnicama projekta.



Sastanak u Sofiji je iskorišćen za kratko predstavljanje stanja socijalnog dijaloga u zemljama učesnicama a dogovoreno je i tehničko sprovođenje projekta kao i obaveze partnera u projektu.



Konferencija u Srbiji je planirana za april-maj 2019. godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"