ARHIVA VESTI
     
 
Nakon stečaja GOŠE FŠV, proizvodni pogoni i oprema dati u najam GOŠA RSC. Rade se izvozni programi, zaposleno 88 radnika.

GOŠA FŠV RADI?




Smederevska Palanka, 13.12.2017.
Nakon stečaja GOŠE FŠV, otpuštanja radnika, popisa imovine, opreme i nedovršene proizvodnje od strane stečajnog upravnika Ace Mitića, GOŠA FŠV je izvršila iznajmljivanje pogona i opreme firmi GOŠA RSC.
GOĐA RSC je „ćerka“ firma preko koje se poslovalo tokom dugogodišnje blokade računa GOŠA FŠV. U pogone se vratilo 88 radnika a planira se dalje uposlenje. Problem su radnici koji su bili specijalci za određena zanimanja a koji su našli uposlenje nakon stečaja.
Svi proizvodi su namenjeni ranije dogovorenim izvoznim poslovima a postoji mogućnost da se radi remont tramvaja za GSP Beograd. Poslovne aktivnosti u GOŠI ukazuju da je moglo i bez stečaja ali bi tada GOŠA morala da isplati socijalni program za radnike, sva njihova potraživanja a to nisu male pare. Vlasnicima je bilo jeftinije da proglase stečaj a radnike oteraju na biro rada. To je način kako Srbija grabi ka Evropi.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"