ARHIVA VESTI
     
 
Premijer Slovačke Robert Fico odradio noćnu smenu u fabrici, braneći svoj predlog da se radnicima povećaju plate. Vučiću ostalo da siđe u rudarsku jamu.

Premijer Slovačke odradio noćnu smenu u fabrici




Bratislava, 27.11.2017.

Premijer Slovačke Robert Fico u znak solidarnosti sa radnicima Slovačke i braneći predlog slovačke vlade odradio noćnu smenu u jednom od mnogobrojnih pogona stranih investitora u Slovačkoj.

Ovaj gest je usledio nakon oštre reakcije stranih investitora (Nemci) na Ficov predlog da se uveća satnica za noćni rad i umesto sadašnjih 50 centi ona iznosi 1,40 evra na osnovnu satnicu.

Ficov predlog obuhvata i uvećanje cene sata za rad nedeljom za 100% u odnosu na sadašnju cenu sata koja iznosi 50% od ugovorene cene radnog časa. Poslodavci su burno reagovali a premijer je u neimenovanoj fabrici u propisanom radnom odelu odradio noćnu smenu. Pored ovog gesta, Fico je ostao upamćen i po spašavanju Železare Košice u trenutku kada je USSteel planirao da napusti Slovačku kao što je napustio i Železaru u Smederevu.

Fico je tada otišao u sedište USSteel-a u Pitsburgu i direktno dogovorio uslove pod kojim su Amerikanci ostali u Košicama do dana današnjeg. Radeći noćnu smenu u fabrici Fico se ne znajući zamerio našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji pribegava populističkom ponašanju. Za utehu Predsedniku Vučiću su ostali mnogobrojni srpski rudnici koje Vlada Republike Srbije planira da zatvori. SREĆNO!


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"