ARHIVA VESTI
     
 
Reprezentativni sindikati JP PTT Srbije (Sindikat PTT Srbije i Sindikat JP PTT saobraćaja Srbije “Nezavisnost”) održali veliki protest 12.11.2017. u Beogradu. Još nije postignut dogovor sa Vladom Srbije oko zahteva sindikata. Industrijski sindikat Srbije podržava zaposlene i sindikate u Pošti Srbije.

Protest radnika PTT Srbija




Beograd, 12.11.2017.

Dva reprezentativna sindikata pod parolom "Vratite nam oteto” organizovali su protest u Beogradu na kome se okupilo više od deset hiljada zaposlenih u Pošti Srbije. Protest je održan ispred zgrade Vlade Republike Srbije, a protestna šetnja je počela u Nemanjinoj ulici.

Zaposleni se žale na loš materijalni položaj radnika JP PTT Srbija, male plate, loše uslove rada, a nezadovoljni su i zato što su izuzeti od povećanja plata koje su im zamrznute od 2011. godine. Sindikati traže da se isplate zarada sa povećanjem vrše iz dobiti preduzeća.



Viorili su se transparenti "Gde su naše pare?", "Podignimo glas", "Mi ne radimo za sindikat, već radimo za nas", "Vratite nam oteto", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Pustite nas da živimo i radimo". Prosečna zarada u Pošti Srbija za većinu zaposlenih je 300 evra, a dve trećine profita preduzeća ide Vladi Srbije.



U toku su razgovori sa premijerkom Anom Brnabić ali još uvek nije postignut dogovor o povećanju zarada zaposlenima. Od ponedeljka u svim poštama će se skupljati potpisi za totalnu obustavu rada u poštama u Srbiji.

Industrijski sindikat Srbije je podržao protest JP PTT Srbija i reprezentativne sindikate Pošte Srbije i nadamo se da će istrajati u svojim zahtevima za bolji materijalni položaj zaposlenih u ovom javnom preduzeću.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"