Sindikalno rukovodstvo i članovi Industrijskog sindikata (IS) JP „Novi dom“ Vranje vraćeni na posao. Zahtev za smenu direktora Gorana Petrovića.

Sindikalno rukovodstvo IS JP“Novi dom“ Vranje vraćeno na posao

Vranje, 10.11.2017.
Rukovodstvo i članovi IS JP „Novi dom“ Vranje su Rešenjem Inspektorata za rad Pčinjskog okruga vraćeni na posao.
Inspektorat je naložio poslodavcu, direktoru Goranu Petroviću da sve članove i rukovodstvo IS JP „Novi dom“ Vranje vrati na posao do okončanja sudskog spora. Direktor Petrović je u oktobru mesecu koristeći metode progona i mobinga prema članovima IS JP „Novi dom“ Vranje izdao Rešenja o otkazu svim članovima IS „Novi dom“ jer su ukazivali na loše poslovne rezultate i poslovne malverzacije. Svi članovi sindikata su proglašeni za tehnološki višak uz saglasnost gradonačelnika Grada Vranja. Kao osnov za otkaz je naveden „tehnološki višak“ ali je Inspekcija rada utvrdila da takvog osnova nije bilo kao i da je sve urađeno u suptornosti sa zakonskom regulativom.
Radnici su dobili poziv da se na posao jave 13.11.2017. godine ali direktor Petrović sprema rešenja o upućivanju radnika na plaćeno odsustvo. To je nastavak šikane ali se nadamo da će inicijativa IS JP „Novi dom„ Vranje o smeni direktora uskoro biti realizovana a tražićemo i njegovu ličnu odgovornost za štetu koju je naneo preduzeću i otpuštenim radnicima.