ARHIVA VESTI
     
 
Radnici „GOŠA“ Šinska vozila raspušteni kućama, bez zarada, zdravstvenog osigurana i plaćenih poreskih obaveza. Nepoštovanje odredbi Sporazuma o prekidu štrajka. ASNS „GOŠA Šinska vozila“ „legao na rudu“.

GOŠA i dalje bez plata, zdravstvenog osiguranja i plaćenih doprinosa




Smederevska Palanka, 02.11.2017.

Većina od malog broja radnika koji su radili u GOŠI je poslat na prinudne odmore bez perspektive da će uskoro biti pozvani na rad.

Nijedna odrednica Sporazuma o prekidu štrajka nije ispoštovana a doskorašnji lider štrajka Milan Vujičić, sada predsednik ASNS „GOŠA“ Šinska vozila sedi sa direktorom koji je do juče za njega bio lopov, prevarant.

Zaostale zarade, plaćanje dana štrajka, povezivanje radnog staža, socijalno osiguranje su teme koje nisu aktuelne a kolega Vujičić puni uši radnicima GOŠE o problemima koje poslovodstvo ima a država neće da pomogne. Država, tačnije aktuelni režim su katastrofa ali tu katastrofu su građani Smederevske Palanke a samim tim i radnici GOŠE, zdušno dovele na vlast u Palanci. Svi problemi GOŠE (zaostale zarade, neplaćeni porezi, socijalno osiguranje) su nastali u periodu vladavine SNS i koalicije okupljene oko njih.



Postavlja se pitanje „Zašto su radnici mesecima protestovali i goreli na suncu, zašto niko iz državnog aparata (inspekcije, poreska uprava) nisu odgovarali, zašto GOŠA funkcioniše i pored dugogodišnjeg blokiranog računa, zašto radnici ne odu do suda i iskoriste mogućnost naplate svojih potraživanja?“

Odgovor leži u sada besmislenom štrajku koji je toliko iscrpeo ljude da su izašli iz preduzeća a da vođa štrajka sedi u preduzeću i pokazuje razumevanje za „probleme“ koje preduzeće ima.

Šta je to drugačije i bolje u GOŠI da ne bi došlo do ponovnog štrajka? To radnici treba da pitaju one koji su ih vodili, slikali se i davali izjave, bili medijske zvezde.

Industrijski sindikat Srbije smatra da će radnici dodatno stradati i da će samo oni biti gubitnici na kraju ove šarade, ali koga za to briga.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"