ARHIVA VESTI
     
 
Održana treća sednica Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije(ISS). Trend rasta članstva nastaviti i u 2018. godini. Započinje „sezona“ kolektivnog pregovaranja. Predlog Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju do kraja 2017.godine.

ISS priprema nacrt Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju




Beograd, 23.10.2017.

Treća sednica Glavnog odbora ISS je održana u Beogradu a Izveštaj o radu ISS u proteklom periodu je podneo predsednik ISS Dragan Matić.

Izveštaj je obuhvatio sve aktivnosti ISS kako u Srbiji tako i na međunarodnoj sceni a posebno je istaknut nastavak rasta ISS kroz registraciju novih povereništava.

Takođe je primetno da sindikat jača i u „starim“ povereništvima i to je potvrda dobrog rada rukovodstava tih sindikata.

Kolektivni ugovori koji se primenjuju u preduzećima će predstavljati osnov za izradu Predloga Granskog kolektivnog ugovora za metalsku industriju. Nacrt će biti gotov do kraja 2017. Godine a u njegovom formulisanju učestvuju i kolege iz Samostalnog sindikata metalaca Srbije. Zainteresovanost za ovo pokazuje i Unija poslodavaca Srbije koja je potpisnik Granskih kolektivnih ugovora.



ISS će u narednom periodu biti učesnik nekolicine međunarodnih seminara i konferencija a do kraja 2017. godine održaće se seminari o kolektivnom pregovaranju. Ovi seminari su uvod u period kada članice ISS pregovaraju o Kolektivnom ugovoru u svojim pereduzećima.



Strategije industrijskog razvoja Srbije ISS će predati nakon usaglašavanja sa sindikatima članicama IndustriAll Evropa i EFAT-a iz Srbije.


   

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"