ARHIVA VESTI
     
 
Centar za industrijske odnose održao okrugli sto „Osnivanje, prvi koraci, iskustva, otvorena pitanja, dileme, vizija“. Sindikati, predstavnici državnih institucija i političari potvrdili potrebu postojanja i rada centra.

Centar za industrijske odnose u susret budućnosti




Beograd, 11.10.2017.

Zbog neophodnosti celovitog, kritičkog sagledavanja dosadašnjeg rada Centra u funkciji redefinisanja društvene uloge i funkcija Centra, kako bi on inoviranim i novim programima i načinom rada u većoj meri i doprineo razvoju demokratskih industrijskih odnosa u Srbiji i podstakao proces reformi i unapređivanja kapaciteta svih socijalnih partnera, Centar za industrijske odnose je organizovao okrugli sto „Osnivanje, prvi koraci, iskustva, otvorena pitanja, dileme, vizija“.

Centar kroz deceniju i po postojanja uspeo je da izraste u jednu snažnu, efikasnu i stručnu naučno istraživačku jedinicu i da doprinos razvojuu industrijskih odnosa i razumevanja značaja i neophodnosti snažne i efikasne industrije.



Dinamične i neke željene ali i neželjene promene su uticale na sve aktere industrijskih odnosa, državu, poslodavce i sindikate, ali pojedini nisu shvatili svoje uloge u preraspodelama koje još traju.

Centar je svojim radom, temama, konferencijama, radionicama, akademijom, školama dao doprinos reformama i ojačao kapacitete onih koji su sa centrom sarađivali. Takvu ocenu su dali i učesnici okruglog stola, reprezentativni sindikati SSSS, UGS“Nezavisnost“, Konfederacija slobodnih sindikata koji su sa Centrom sarađivali. Svi oni smatraju da Centar treba da nastavi sa radom, unapredi i proširi kapacitete a izrazili su spremnost da budu deo tih procesa. To važi i za javne institucije, preduzeća i pojedince koji žele da daju doprinos jačanju Centra na njegovom putu podizanja nivoa obrazovanja učesnika industrijskih odnosa.



Sve ovo i mnogo više mogli smo čuti od učesnika a osnivaču i direktoru centra dr Darku Marinkoviću smo poželeli uspešan rad Centra sa željom da pravi hrabre iskorake u oblasti kojom se bavi.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"