ARHIVA VESTI
     
 
Navrat, nanos Socijalno ekonomski savet (SES) doneo novu minimalnu cenu rada kojom je zadovoljan samo ministar Vujović. Neuobičajeno, dramatično sa afričkom gorčinom.

Pametni, budale , ludi i zbunjeni




Beograd, 12.09.2017. god.

Javnost Srbije je juče čula da je SES konsenzusom usvojio novu minimalnu cenu rada od 143 dinara koja će važiti od 2018. godine. konsenzus znači da je predlog Vlade prihvaćen od strane UGS“Nezavisnost“, Saveza samostalnih sindikata Srbije i Unije poslodavaca Srbije.

Ovo je javnosti umesto članova SES saopštio predsednik Vučić a konferencija za novinare SES nije ni održana a da članice SES ne znaju razlog neodržavanja. Jedan od članova SES predsednik UGS“Nezavisnost“ čitavu situaciju okarakterisao je izrekom da se desilo nešto čega se pametan stidi a budala ponosi. Ko je pametan a ko budala nije rečeno ali ima se utisak da je predstavnik Vlade Republike Srbije ministar Vujović prošao bolje nego ostali učesnici rekordno kratke sednice SES. Ova nova cena minimalca je prihvaćena sa „afričkom gorčinom“ a ministar Vujović nije dao razloge što nije „dao“ više ili manje.

Satnica od 143 dinara je ponižavajuća za radnike Srbije, to kažu i sindikati ali nisu ništa konkretno uradii da to tako ne bude. Njihove apanaže za rad u SES i drugim mnogobrojnim telima neće za osnov imati minimalce te oni lično nisu na gubitku.

U istom danu iz struktura vlasti dolazi informacija da zaposleni u javnom sektoru mogu očekivati povećanje u zaradama od 5% dok ministar Vujović kaže da minimalac nije mogao biti veći jer bi se ugrozio budžet! Da li to znači da se minimalac određuje prema korisnicima budžeta ili onima koji taj budžet pune? To mi liči na narodnu izreku u kojoj se spominju lud i zbunjen.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"