ARHIVA VESTI
     
 
Radničke straže u GOŠI. Radnici GOŠA Fabrika šinskih vozila blokirali vagone koji su trebali da odu za Slovačku. Para još nema a posla ima.

Radničke straže u GOŠI šinska vozila




Smederevska Palanka, 09.06.2017.

Radnici Goše Fabrika šinskih vozila su proizvodne hale zamenili protestom i blokadom završenh vagona na železničkoj stanici Smederevska Palanka.



Ovo je rezultat datih a neispunjenih obećanja fabričkih predstavnika koji su trebali da za deset završenih vagona isplate radnicima ranije obećanih 30.000 dinara. To je bio deo dogovora štrajkačkog odbora i predstavnika Goše Šinska.

I ako ocarinjeni i postavljeni na koloseke vagoni će teško otići put Slovačke u ŽOS Trnava jer su radnici zablokirali odlazak vagona. Intervenisala je i policija zahtevajući da se radnici sklone sa koloseka zbog lične bezbednosti i omogućavanja normalnog saobraćaja. Vagoni treba da se vrate u krug fabrike a radnici u pogone, nastavljajući štrajk.



U ovom trenutku je teško predvideti dalja događanja, jer je bilo previše lažnih obećanja i radnici više nikome ne veruju. Iz tog razloga odlukom štrajkačkog odbora do daljnjeg dežuraju radničke straže.





 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"