ARHIVA VESTI
     
 
Svetska asocijacija za čelik objavila je publikaciju „Svetski čelik u brojkama“. Čelika nikad više a kriza joj traje.

Svetski čelik u brojkama




Steel News, 30.maj 2017.

Svetska asocijacija za čelik objavila je publikaciju „ Svetski čelik u brojkama“ kojom je predstavljen sveobuhvatan pregled najnovijih događanja u globalnom sektoru čelika kao i naznake globalnih trgovinskih tokova, uključujući ključne činjenice i podatke iz 2016.

U izveštaju o proizvodnji čelika stoji podatak da se proizvodnja čelika od 500 miliona tona iz 1967. godine uvećala u 2016. godini na 1600 miliona tona. Ovaj rast je vezan za intenzivan industrijski razvoj novih industrija u Brazilu, Kini, Indiji, Iranu i Meksiku, a što je uslovilo rast proizvodnje čelika u poslednjih 50 godina.

U publikaciji su predstavljene države, najveći proizvođači čelika u 2016. godini.


Najveću kompanijsku produkciju čelika je imao:


Najveći uvoznici u 2016. godini su bili:


U grupi država koje su imale najveći obim izvoza čelika prednjače:


Inovacije u oblasti čelika su sve prisutnije a standardi poput „zelenog čelika“ su uslov za prisutnost u EU. Proizvodnja je sve efikasnija i učinkovitija a to pojačava konkurentnost širom sveta. Odbor za čelik IndustriAll Evropa je takođe u pripremi svog izveštaja o čeliku i očekujem da on bude predstavljen u narednim nedeljama „ izjavio je Mileta Gujaničić predstavnik Industrijskog sindikata Srbije u Odboru za čelik IndustriAll Evropa.

Za Srbiju je posebno važno da sadašnji vlasnik Železare Smederevo, kineski Hesteel prati događanja u svetu čelika i kao deo HBIS Group ostane u vrhu proizvođača čelika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"