ARHIVA VESTI
     
 
Nezavisni sindikat metalaca „Hesteel Srbija“ (NSM Hesteel Srbija) održao Skupštinu sindikata. Iza godina privatizacije a ispred borba za poštovanje Kolektivnog ugovora i veća prava zaposlenih.

Nastavak borbe za veća prava radnika




Smederevo, 29.05.2017.

Nezavisni sindikat metalaca Hesteel Srbija je održao redovnu Skupštinu sindikata a odziv članova Skupštine je bio stoprocentni.

Kao gosti Skupštini su prisustvovali Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije(ISS), Nebojša Savić potpredsednik ISS, Ivan Subin i Igor Stankov IS DAD DM, predstavnici sportskog društva koje NSM Hesteel Srbija pomaže a koji produktuju šampione.

Izveštaj o radu je podneo Mileta Gujaničić predsednik NSM Hesteel Srbija ukazavši da je potpisani Kolektivni ugovor obezbedio prava radnika ali odlični poslovni rezultati ukazuju da ima prostora da se zarade i bonusi povećaju.



NSM Hesteel Srbija pozdravlja investicije u pogone i opremu ali glavne investicije koje su najavljene od strane predsednika Narode Republike Kine Si Đinping i Rukovodstva Hesteel vezane za nove pogone za sada nema. Bez novih pogona budućnost i poslovna konurentnost Železare je problematična.



Ukazano je da su pojedini članovi sindikata pokušali da izigraju sindikat odbijajući da vrate pozajmice. Spor se rešava putem suda a mnogi su pored iznosa pozajmica imali velike troškove advokata i sudskih izvršitelja, takvi pojedinci ne trebaju nikome a ponajmanje NSM Hesteel Srbija.

Potreban je veći aktivizam svih članova sindikata, naročito poverenika. Pored izveštaja o radu Skupština je usvojila i finansijski izveštaj koji je podneo potpredsednik Miroslav Miljković a oba su jednoglasno usvojena.


   


Zaključeno je da planovi rada za 2017. godinu moraju biti prilagođeni događanjima u Železari a u ovom trenutku to je teško predvidivo.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"