VESTI
     
 
1000 udruženih organizacija poziva lidere EU da podrže poslovni argument za ulaganje u Evropu sa Evropskim industrijskim sporazumom.
Industrijska radna snaga Finske obeležava 1000 potpisa Antverpenske deklaracije!




11. april 2024.

Finska industrijska radna snaga isporučuje 1000. potpis Antverpenske deklaracije pošto se sindikati Teollisuusliitto & Pro potpisuju – demonstrirajući važnost jakih i stabilnih industrijskih odnosa za postizanje traženih radnih mesta visokog kvaliteta i industrijskog uspeha u Evropi.



Deklaracija iz Antverpena i njen poziv na Evropski industrijski sporazum su zabeležili značajan porast podrške, dostigavši 1000 pristalica iz poslovnih lidera kompanija, udruženja i sindikalnih organizacija koje predstavljaju 25 sektora širom Evrope, u istorijskom prikazu jedinstva.

Deklaraciju iz Antverpena prvi su predstavila 73 industrijska lidera, uključujući predsednika IndustriAll Europe Mihaela Vasilijadisa, 20. februara na Samitu evropske industrije predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen i belgijskom premijeru Aleksandru De Kruu. Brzo povećanje broja potpisa naglašava hitnu potrebu za usaglašenim delovanjem u suočavanju sa ekonomskim izazovima bez premca. Deklaracija iz Antverpena naglašava posvećenost industrije Evropi, zelenoj tranziciji i zadržavanju radnih mesta visokog kvaliteta u Evropi.

Generalni sekretar IndustriAll Europe, Judith Kirton-Darling, kaže: „Budućnost naših energetski intenzivnih industrija i proizvodnje je fundamentalna za isporuku klimatskih rješenja koja su Evropi potrebna. To zavisi od investicija i ciljane industrijske politike u ovim politički i ekonomski izazovnim vremenima. To je ono na šta industrija i sindikati pozivaju ovom deklaracijom, čineći 1000. potpis naših finskih filijala tako važnim. Kvalitetni poslovi zavise od punog poštovanja kolektivnog pregovaranja i prava radnika – trenutno na udaru u Finskoj. Mi smo u potpunosti solidarni sa našim finskim udruženim sindikatima.”

Marko Mensink, generalni direktor Cefica, istakao je hitnost situacije: „Budućnost Evrope se stvara industrijom. Zajednički i holistički evropski pristup za industrijski sporazum je od suštinskog značaja. Danas je 1000 organizacija ujedinjeno u svom snažnom pozivu na Evropski industrijski sporazum kako bi se implementirao Zeleni dogovor, osigurala da industrija ostane globalno konkurentna i zadržala visokokvalitetna radna mjesta za evropske radnike u Evropi. Pozivamo lidere EU da naš poziv uključe u novu stratešku agendu i politike EU za narednih pet godina i ugrade industrijski sporazum u strukturu, budžet i strukturu nove Evropske komisije”.

Evropski savet sledeće nedelje i Savet za konkurentnost u maju, izveštaji Letta i Draghi, Dijalozi o čistoj tranziciji i Antverpenska deklaracija, svi se okupljaju u istorijskom trenutku za industriju u Evropi. Deklaracija iz Antverpena služi kao poziv na buđenje donosiocima odluka u Evropi, postavljajući široko usaglašen okvir od deset ključnih tačaka u kojima se ističe potreba za rešavanjem visokih cena energije, uspostavljanjem zajedničke evropske infrastrukture, sigurnim snabdevanjem sirovinama, podsticanjem pametnije inovacije okvir, i stimulisati potražnju za održivim proizvodima.

Deklaracija se takođe zalaže za snažan investicioni okvir za tehnologije i poziva na korišćenje jedinstvenog tržišta kako bi se osiguralo da preduzeća ostanu u Evropi.

Antverpenska deklaracija za evropski industrijski sporazum je sada otvorena za pojedince koji žele da izraze svoju podršku u ličnom svojstvu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"