VESTI
     
 
Radna poseta Industrijskog sindikata Srbije novoizabranom rukovodstvu Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice. Novi izazovi kroz promene Kolektivnog ugovora.
Novo sindikalno rukovodstvo Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice




Užice, 06.02.2024.

Izbori u Industrijskom sindikatu Prvi partizan Užice su rezultirali dolaskom novih ljudi, mladih i ambicioznijih, koji svoje uspehe dimenzioniraju sa iskusnim kolegama koji su deo Odbora sindikata.

Novoizabrani predsednik Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice je Božidar Vidaković, oslikava kontinuitet u radu sindikata uz prisustvo dugogodišnjeg predsednika IS Prvi partizan Užice Zorana Tomanovića koji odlazi u penziju.



Poslovni sistem Prvi partizan Užice je dobar primer dinamičnih promena, modernizacije pogona, investicija koje garantuju budućnost radnicima Prvog partizana Užice a u sve to je ugrađen i Industrijski sindikat PPU koji se dosledno zalaže da prava zaposlenih, zarade prate poslovne uzlete i rezultate Prvog partizana Užice. U tim uzletima su se pravili i neki loši izbori (klimatizacija pogona) koje će IS Prvi partizan Užice aktuelizovati i tražiti poboljšanje uslova rada.

Krajem godine će doći do pregovora i aneksiranja Kolektivnog ugovora i to će biti centralna aktivnost Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice ove godine, kao i nastojanja da se oblast zaštite zdravlja i bezbednost na radu podigne na viši, kvalitetniji nivo, sa novim načinom rada Odbora za bezbednost i zdravlje na radu u fabrici.



Da bi se postigli dobri rezultati na ovim poljima rada, neophodno je da se saradnja fabričkih sindikata podigne na viši nivo.

Odbor sindikata je tokom sastanka imao mogućnost da čuje i postavi pitanja predsedniku Industrijskog sindikata Srbije Draganu Matiću, Nebojši Saviću predsedniku Statutarnog odbora ISS i dr Vukoici Šćekiću savetniku ISS za oblast kolektivnog pregovaranja, bezbednost i ekonomsko pravna pitanja. Sastanak je rezultirao nacrtom plana aktivnosti u 2024. godini sa akcentom na kolektivno pregovaranje i zarade.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"