VESTI
     
 
Industrijski sindikat Gorenje Hisense održao Osnivačku skupštinu. Gorenje puno sindikata i problema.
Industrijski sindikat Srbije u Gorenju Hisense




Valjevo 12.05.2023.

Radnici zaposleni u Gorenje Hisense njih 1 800 organizovani su u tri sindikata, imaju kolektivni ugovor i dobru tradiciju borbe za radnička prava.

Poslednjih godina ta borba se svela na postizanje rezultata kojima deo radnika i članova postojećih sindikata nije zadovoljan te se tražio sindikat koji može ispuniti njihova očekivanja. Rezultat toga je održana Skupština Industrijskog sindikata kojoj je prisustvovao predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić.

Industrijski sindikat Gorenje Hisense je konstituisao svoje organe i izabrao poverenike, rukovodstvo sindikata i Nadzorni odbor. Poslove predsednika Industrijskog sindikata Gorenje Hisense će obavljati Dragan Petrović-Mare, potpredsednik je Aleksandar Živanović a sekretar Mosurović Željko.

Članovi skupštine su izneli svoje stavove i ukazali na probleme koji su u preduzeću prisutni. Do kraja maja sindikat će izraditi plan rada i aktivnosti sa ciljem poboljšanja pozicije radnika pre svega zarada i poboljšanja vezanih za bezbednost i zdravlje na radu.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"