VESTI

Evropska komisija podržala Projekat „Izazovi i novi pristup socijalnog dijaloga u metalskoj industriji nakon Covid krize.“ Nosilac projekta bugarski sindikat TU „Metalici“. Učesnici nacionalni sindikati iz Bugarske, Rumunije, Francuske , Italije, Severne Makedonije i Srbije (ISS), članice IndustriAll Evropa.
Nove strategije socijalnog dijaloga u metalskom sektoru u post Covid vremenu

Sofija, 24.03.2023.

Polazeći od činjenice da metalna industrija Evrope ima stratešku ulogu u ukupnoj privredi EU Covid je bitno uticao na poremećaje u lancima snabdevanja što je dovelo do neophodnosti novih strategija poslovanja, socijalnog dijaloga i održivih i fer kolektivnih ugovora.

Sam projekat ima za cilj ohrabrenje socijalnih partnera na nacionalnim nivoima u cilju ublažavanja negativnih uticaja covida , novih poslovnih politika i prilagođavanje novonastalim ekonomskim i socijalnim okolnostima.

Projekat ima tri faze a predviđeno je održavane nacionalnih konferencija u državama iz kojih dolaze sindikati. Planira se da projekat startuje početkom jeseni konferencijom u Bugarskoj.