VESTI
     
 
Protest radnika i sindikata u ZIJIN Rudnik Majdanpek. Najavljene blokade, pregovori posredstvom Ministarstva ministarstva i energetike.
Protest u ZIJIN-Rudnik Majdanpek




Majdanpek, 12.01.2023.

U organizaciji sindikata 12. januara 2023. godine održani su najavljeni protesti u Boru i Majdanpeku, kao vid pritiska da se poslodavac privoli ili primora da nastavi pregovore sa ciljem potpisivanja Kolektivnog ugovora.

Jednostavno i protivzakonito ZIJIN je novim Pravilnikom o radu totalno obesmislio prava radnika, prekršio zakon i oglušio se o stav Ministarstva rudarstva i energetike da se pregovori sa sindikatima nastave i potpiše fer i održiv kolektivni ugovor.

Više stotina radnika ZIJIN rudnik Majdanpek su svoje nezadovoljstvo iskazali na protestu upozoravajući rukovodstvo ZIJIN da može doći do radikalizacije i blokada, ukoliko se poslodavac ne urazumi i nastavi pregovore sa sindikatima.

Okupljenim radnicima su se obratili predstavnici Samostalnog sindikata , Nezavisnosti i Industrijskog sindikata Srbije.

„Nažalost ne mogu vam reći ništa dobro, vi bolje znate koliki je stepen vašeg obespravljenja. Sačuvajte jedinstvo i solidarnost, čuvajte se „mangupa“ u sopstvenim redovima, imate podršku svekolikog sindikalnog sveta, zajedno koračamo do pobede i novog kolektivnog ugovora. Ko izda ;...“ poručio je Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije.

Nastavak protesta je uslovljen nastavkom pregovora a dobre vesti stižu iz Ministarstva rudarstva i energetike, da će ono zakazati nastavak pregovora.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"