VESTI

Srpski sindikati članice IndustriAll Evropa okupljeni oko Projekta „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski oporavak u srednjoj i istočnoj Evropi „. Nove strategije za nove članove i kapacitete.
IndustriAll Evropa okupio srpske sindikate.

Beograd, 17.11.2022.

Sindikati članice IndustriAll Evropa okupljeni oko projekta „Izgradnja kapaciteta sindikata za bolji socijalni dijalog, kolektivno pregovaranje i održivi industrijski oporavak u srednjoj i istočnoj Evropi „ su održali radni sastanak, kako bi dogovorili zajedničke aktivnosti u naredne dve godine koliko projekat traje.

Sastanak je održan u prostorijama Saveza samostalnih sindikata Srbije a domaćin je bio Samostalni sindikat metalaca Srbije (SSMS). Sastanak je sazvao i njime rukovodio Dalibor Antanasijević koordinator projekta ispred IndustriAll Evropa.

Učesnici su istakli očekivanja od projekta, razmatrani su modaliteti i moguće prepreke u toj saradnji a predstavljeni su i članovi timova koji će u svojim organizacijama biti odgovorni za organizovanje.

Predsednici SSMS , GS RIE „Nezavisnost“, GS metalaca „Nezavisnost“, GS PPI „Nezavisnost“ i Industrijski sindikat Srbije su potpisali Pismo o namerama kojim se obavezuju o saradnji i međusobnom poštovanju u okviru projekta.