VESTI

Industrijski sindikat APTIV Mobility services obavio razgovor sa poslovodnim rukovodstvom i predstavio sindikat poslodavcu.
Industrijski sindikat Srbije zaživeo i u APTIV Mobility services

Novi Sad, 27.09.2022.
Industrijski sindikat Srbije je dve godine nakon osnivanja sindikata u APTIV Mobility services Novi Sad, aktivirao članstvo i započeo proces organizovanja članstva.
APTIV Mobility services je deo Multinacionalne kompanije „DELPHI EUROPEAN BUILDING“ i u Srbiji pored pogona u Novom sadu ima pogone u Leskovcu i Zaječaru.
APTIV se bavi izradom delova i dodatne opreme za auto-industriju i sarađuje sa renomiranim proizvođačima automobila Volvo, Daimler-Benz. Jaguar.
Sastanku sa direktorkom za ljudske resurse APTIV-a Natašom Stamenković su prisustvovali predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić i predsednik Industrijskog sindikata APTIV Mobility services Žarko Grujičić.
Zaključeno je da je partnerstvo i socijalni dijalog alat koji omogućava razvijanje fer i korektnog odnosa na dobrobit poslodavca i radnika.
Industrijski sindikat Srbije je izneo niz inicijativa i predloga saradnje sa ciljem uspostavljanja zajedničkih aktivnosti i dostizanje neophodnog nivoa socijalnog dijaloga koji obezbeđuje prosperitet kompanije i bolji standard radnika. Moto kojim će se Industrijski sindikat Srbije rukovoditi u APTIV-u će biti „Siguran posao, dobra plata, mir u fabrici“.