VESTI

Pobuna dela radnika „Magna Seating“ rezultirao povećanjem zarada. Radojko nastavlja sa lažima.
Opstrukcija proizvodnje u „Magna Seating“

Odžaci, 17.09.2022.

Katastrofalna situacija u „Magna Seating“ je rezultirala opstrukcijom rada dela zaposlenih u „Magna Seating“ koji su organizovano smanjili proizvodnju i doveli poslodavca u situaciju da stavi prst na čelo i ponudili radnicima povećanje zarada.

Ovoj „pobuni“ prethodilo je svakodnevno šikaniranje i ponižavanje radnika, izdavanje rešenja o godišnjem odmoru na 2-3 dana, sve u svemu „Magna“ nastavlja praksu radnog logora i odnosa prema slobodnim i demokratskim sindikatima na način koji su sprovodili nacisti u „Nemačkoj. Nacisti su u prvom talasu satrli sindikalni pokret u Nemačkoj i prisvojili sindikate što se vidi i u samom nazivu partije koju je oformio i vodio Adolf Hitler, Nacionalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei- Nacional socijalistička Nemačka radnička partija. Po istom uzoru „Magna“ ima i svoj sindikat SSTKO- Samostalni sindikat tekstila kože i obuće sa kojim sarađuje pod sloganom „Ja tebi vojvodo, ti meni serdare“.

Da bi se prikrila ta prljava rabota predsednik SSTKO Radojko Jovanović pobunu radnika „Magne Seating“ i izdejstvovano povećanje zarada prikazuje kao uspeh SSTKO i na Facebook stranici objavljuje:

Ovo nije prvi put da Radojko laže druge ali i samog sebe. Od tih laži radnicima neće biti bolje.

Podsećamo da je SSTKO potpisnik Kolektivnog ugovora u „Magna Seating“ i kao takav bi trebao da bude zaštitnik prava radnika, zakona, Kolektivnog ugovora, dostojanstva svakog radnika Magne.

Ali, Radojko to nije, niti će biti.