VESTI
     
 
„Magna Seating“ u poteri za radnom snagom. Radnici Magne Seating fabriku doživljavaju kao Aušvci, Alkatraz, mesto sticanja invalidnosti, straha, progona,.... „Tuga, čemer i jad“ kažu radnici „Magna Seating“.
Da li je Magna Seating Aušvic ili Alkatraz?




Odžaci, 20.06.2022.

„Da li je „Magna Seating“ radni logor Aušvic ili zatvor Alkatraz“ je pitanje koje se nameće nakon izjava radnika „Magne Seating“ na društvenim mrežama.

Sadašnji i bivši zaposleni Magne takođe iznose svoja i iskustva svojih koleginica i kolega koji su u Magni stekli invalidnost, deljenje otkaza pod ucenama i pretnjama, progona zbog pripadnosti Industrijskom sindikatu Srbije, zlostavljanja na radu....

Godinama Magna negira sve ove navode ali ovo su živi ljudi, njihove izjave su alarmantne i istinite. Magna se „proslavila“ otkazima koji završavaju na sudu a za radnike koji još uvek rade u Magni bivši radnici kažu da je to šaka jada, ucenjenih ljudi koji su preumorni od rada, fizičkog i psihičkog pritiska koji moraju da trpe.

„Onaj ko napusti Magnu u nju se više ne vraća“ kažu radnici.

Ali grupen firer (direktor) Koller sumanuto juri ljude da dođu u logor nudeći im zamislite, redovne plate, prevoz, rad u tri smene,...... poneku invalidnost, zlostavljanje,.....! ali, narod je čuo iskustva koja iznose sadašnjii bivši radnici pa je odziv nikakav. Od skora grupen firer Koller nudi i isplatu dnevnica svaki dan. Pa gde je tu zakon, kolektivni ugovor koji radnici nisu videli, gde je Samostalni sindikat tekstila kože i obuće i Radojko Jovanović da svoje članove i radnike zaštiti. Pa nema ih, nisu oni tu došli da se time bave, oni su alavi na pare a zakon i kolektivni ugovor su neki papiri kojima može da,.. znate šta.


 


Na kraju nisam uspeo da odgonetnem da li je Magna više nalik Aušvicu-radnom logoru ili Alkatrazu-zatvoru, kako je radnici nazivaju. Ima elemenata i jednog i drugog, barem to tvrde radnici „Magna Seating“.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"