VESTI
     
 
Većina radnika FCC Kikinda u štrajku. Poslodavac postupa suprotno Zakonu o štrajku i zdravoj pameti. Radnici jedinstveni i složni.
Štrajk u FCC Kikinda




Kikinda, 30.03.2022.

Nakon deset dana jednočasovnih obustava rada, većina radnika FCC Kikinda je podržalo generalni štrajk koji je organizovan od strane Industrijskog sindikata FCC Kikinda.

Pored članova Industrijskog sindikata Srbije u štrajku učestvuju i nečlanovi Industrijskog sindikata srbije a prvi dan štrajka je rezultirao iščlanjenjem iz Samostalnog sindikata FCC Kikinda koji ne podržava štrajk.

Štrajkački odbor je obavestio Inspekciju rada i lokalnu saoupravu o nepoštovanju Zakona o štrajku od strane poslodavca i zahteva da se izvrši hitan Inspekcijski nadzor. Poslodavac odbija da pregovara i angažuje radnike i kamione za iznošenje smeća iz Bečeja. Na trenutak, došlo je do susreta direktora i njegovih saradnika sa predsednikom Industrijskog sindikata Srbije Draganom Matićem koji je u Štrajkačkom odboru i koji je bio sa štrajkačima od ranih jutarnjih sati. Matiću je zabranjen ulazak u krug Deponije pa su razgovori bili na ulazu u uDEponiju.

„Predstavnici poslodavca izgledaju normalno ali se ponašaju neodgovorno, neprofesionalno i nenormalno!“ kaže Matić.

Štrajkački zahtevi su da se zarade uvećaju 30%, potpiše Kolektivni ugovor i isplati Covid Bonus u visini od 30.000 dinara.



 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"