VESTI
     
 
Srpski sindikati članice IndustriAll Evropa učesnici regionalne radionice na temu tranzicije, jačanja sindikata, kolektivnog pregovaranja i socijalnog dijaloga na Zapadnom Balkanu.
Tranzicija, sindikat, kolektivno pregovaranje i socijalni dijalog Zapadnog Balkana




Bukurešt, 21-23.03.2022.

U Bukureštu je u periodu 21-23.03.2022. održana regionalna radionica sindikata članica IndustriAll Evropa.

U okviru radionice su razmatrane teme tranzicije (pravedne) jačanje sindikata, kolektivnog pregovaranja i socijalnog dijaloga na prostoru Zapadnog Balkana.

Takođe je razmatrana situacija u sprovođenju agende Dekarbonizacije na prostoru EU i povampirenim kidanjem lanaca u auto-industriji uzrokovanim ratnim dejstvima u Ukrajini i uvođenjem selektivnih sankcija ili merama odmazde Rusiji.

Sindikati učesnici su bili iz Rumunije, Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije. Ispred IndustriAll Evropa o temama radionice su govorile Judith Kirton Darling i Isabella Barthes, Corinna Zierold i Ildiko kren.

Otvorena su mnoga pitanja, dobijene korisne i upotrebljive informacije koje sindikati mogu da koriste na nacionalnim nivoima ali nakon izlaganja sindikata o temama radionice nametnuo se jedinstven zaključak, situacija na Zapadnom Balkanu nije dobra i pogoršava se. Sa radionice je poslata snažna podrška ukrajinskim sindikatima i radnicima sa apelom političkim moćnicima da prestanu oružana dejstva i stradanja a pregovorima iznađu rešenja za mir.


   


   

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"