VESTI
     
 
Industriall Evropa uz podršku ETUC-a organizovao obuku aktivista sindikata u cilju osnaživanja vodećih organizatora sindikata na nivou preduzeća. Učesnici obuke članovi Samostalnog sindikata metalaca Srbije, Granskog sindikata poljioprivrede i prehrambene industrije „Nezavisnost“, Granskog sindikata RIE „Nezavisnost“, Granskog sindikata metalaca „Nezavisnost i Industrijskog sindikata Srbije.
Osnaživanje mladih članova sindikata




Vrnjačka Banja, 15-17.03.2022.

Više od trideset mladih aktivista srpskih sindikata članica IndustriAll Evropa je pohađalo obuku „Izgradnja moći sindikata:Osnaživanje vodećih organizatora“.

Obuka je organizovana i finansirana od strane IndustriAll Evropa uz podršku ETUC-a Evropskog sindikalnog instituta.

Tokom tri dana učesnici su stekli znanja i veštine, koje će im omogućiti da na nivou preduzeća iz kojih dolaze sprovode aktivnosti izgradnje moći i uticaja sindikata i kao organizatori doprinesu porastu broja članova sindikata.

Atmosfera je bila sjajna, mladi ljudi naše koleginice i kolege nemaju animozitete koji opterećuju pojedine „stare“ sindikalce ali mi stari uskoro odlazimo i svoje frustracije i lična nezadovoljstva treba da ponesemo sa sobom ma gde otišli.



Prvog dana obuke učesnicima su se obratili i „lideri“ sindikata i odmerenim rečima ohrabrili mlade da nastave sa sindikalnim aktivizmom i građenjem boljih odnosa između različitih centrala od postojećih. Sjajnu poruku je izrekao i predsednik Granskog sindikata PPI „Nezavisnost“ Dejan Titović nakon informacije da učesnici na papirima upišu svoje ime i prezime i sindikat iz kojeg dolaze , rekavši: Samo ime i prezime, svi vi ste isti, vi ste pojedinačno sindikat i to je dovoljno.“



U toku prvog dana putem video linka učesnike je pozdravio gen. sekretar IndustriAll Evropa Luc Triangle.

Prenosioci znanja i veština , tačnije treneri na ovoj obuci su bili Ildiko Kren, Andre Gunia i Radislav Banja.


    

 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"