VESTI
     
 
Presuda Osnovnog suda u Somboru osnov za nastavak Kolektivnog pregovaranja i potpisivanja Kolektivnog ugovora u ,,Magna Seating’’ Odžaci.
Korak do kolektivnog ugovora u ,,Magna Seating’’




Odžaci 12.10.2021.god.


     Presudom Osnovnog suda u Somboru i odricanja od strane Dalibora Antanasijevića predsednika Industrijskog sindikata ,,Magna Seating’’ Odžaci, a vezano za tužbu radi poništenja rešenja o otkazu ugovora o radu iz 2020. godine, stekli su se uslovi za nastavak kolektivnog pregovaranja i potpisivanja Kolektivnog ugovora.

     Ovo rešenje je deo Ugovora koji je potpisan od strane ,,Magna Seating’’ i ISS a koji sadrži i novčanu nadoknadu Daliboru Antanasijeviću koja je isplaćena u dva navrata. 

 


 

     Da je bilo više pameti, Kolektivni ugovor  bi bio potpisan još decembra 2019. godine, ali nažalost to će desiti sa zakašnjenjem od skoro dve godine. Kolektivni ugovor je još tada bio u potpunosti ispregovaran bez poglavlja o načinu obračuna zarada koje je poslodavac trebao da dostavi sindikatu na uvid.

     To će desiti ovih dana i nadamo se da će poslodavac dosledno poštovati odredbe Ugovora koji su potpisali ,,Magna Seating’’, ISS, IndustriALLGlobal, Industri ALL Europa, PRO-GE , radnička veća Magna. Ili možda neće?
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"